Connect with us

Pro Tour

Hamilton: “Eerst Lakeside, dan terug naar de PDC”

Andy Hamilton ontbreekt dit jaar bij de PDC. The Hammer verloor afgelopen winter zijn tourkaart en besloot een jaar bij de BDO te gaan spelen. Het lijkt goed uit te pakken, want hij is in de race om zich te plaatsen voor Lakeside. Daarna wil de voormalig PDC WK-finalist terugkeren.

Vertrouwen terugkrijgen

Hamilton kijkt bij Live Darts TV terug op dit jaar. “Ik ben naar de BDO gegaan om mijn vertrouwen terug te krijgen. Ik heb weer heel veel zin in darts en kijk uit naar de toekomst. De eerste maanden bij de BDO was wel wennen. Ik weet nog dat ik binnenkwam op het Schots Open met 72 borden en duizend mensen. De borden stonden zo dicht bij elkaar dat je er echt aan moest wennen.”

Lakeside is haalbaar

Inmiddels zijn de resultaten steeds beter met een finale op het Welsh Open, een halve finale in Wolverhampton en kwartfinales in België en Denemarken. Hierdoor is Lakeside in het vizier. “Mijn eerste target was om weer vertrouwen te krijgen. Lakeside is op zich geen doel, maar het zou wel fantastisch zijn. Ik ben opgegroeid met Lakeside. Om daar te mogen spelen is een droom die uitkomt.”

Afglijden moest stoppen

Het zal als het aan The Hammer ligt een eenmalige deelname zijn. “Volgend jaar wil ik naar Q-School en mijn tourkaart terugveroveren. Dit jaar ben ik bewust niet gegaan. Ik was alleen maar aan het afglijden, als Q-School ook was mislukt was ik nog verder afgegleden. In het najaar heb ik de keuze al gemaakt om een jaar rustiger aan te gaan doen. Zaken op een rij te krijgen in de privésfeer, maar ook met een nieuwe bril en een operatie aan mijn ogen. Vanaf dat punt kon ik weer omhoog gaan werken en te gaan genieten van darts. Nu ben ik zover dat ik weer de strijd aan wil gaan. Of ik terug kan keren in de top-10 van de wereld weet ik niet, het is de vraag of ik mijn constantheid terug kan krijgen. Ik wil vooral het gevecht weer aangaan met alle toppers.”

Delen:

Meer over Pro Tour