Connect with us

Pro Tour

Hamilton financieel aan de grond: “Moet mijn huis verkopen…”

Andy Hamilton zit niet alleen sportief in een moeilijke fase, ook financieel wacht hem een zware strijd. De gevolgen van zijn scheiding zijn groot, zo heeft The Hammer zelf naar buiten gebracht. Afgelopen week speelde hij op Q-School, zonder succes. Hamilton is niet de eerste bekende darter die financieel aan de grond zit, vorig jaar werd Ted Hankey al failliet verklaard.

Comeback zit er nog niet in

De voormalig WK-finalist en top-10 speler bij de PDC is de afgelopen jaren uit de ranglijsten gevallen. Privéproblemen en zijn mentale gesteldheid hadden een grote invloed op zijn prestaties en vorig jaar verloor hij zelfs een tourkaart. Hamilton koos ervoor om een stap terug te doen en het BDO-circuit af te lopen. Met succes, want hij haalde Lakeside. In Frimley Green werd het vorige week een teleurstellende nederlaag in de eerste ronde en ook op Q-School slaagde hij niet. Hamilton wilde terug naar de PDC, maar zal nogmaals een jaar op het BDO-circuit en de Challenge Tour van de PDC moeten gaan spelen.

Verloofd en financieel aan de grond

De afgelopen week kwam Hamilton eerst nog met leuk nieuws, want hij is verloofd met zijn huidige vriendin. Tegelijkertijd zijn er grote zorgen, zo maakte hij na zijn uitschakeling op Q-School bekend. “De verloving voelde fantastisch, maar dinsdag moest ik naar de rechtbank. De financiën van mijn scheiding kwamen aan bod en aan het einde van de dag werd duidelijk dat ik mijn huis moet verkopen waarbij alle inkomsten naar mijn ex-vrouw zullen gaan.”

Ik heb niets meer…

Aan de oche beleefde The Hammer ook weinig plezier. “Geen ervaring om lang te herinneren. Wat kun je verwachten als je mentaal volledig in een put zit. Is dit waar het allemaal eindigt? Loop ik van iedereen en alles weg? Ik heb niets meer… Momenteel zit ik echt in de grootste achtbaan van emoties die ik ooit heb ervaren. Ik verontschuldig me aan iedereen die ik pijn doe of laat zitten. Dat ben ik niet zelf, maar de gebroken man in me.”

Delen:

Meer over Pro Tour