Connect with us

Grand Slam of Darts

Hamilton laat Taylor ontsnappen

Phil Taylor heeft met veel pijn en moeite de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. De titelverdediger won de herhaling van de finale van vorig jaar met 10-8. Andy Hamilton had alleen volop kansen op meer. The Power was in de achttiende leg net iets constanter op de triples en kon daardoor als eerste aanleggen voor tops.

Hij mag daardoor vrijdag bij de laatste acht aantreden tegen Simon Whitlock. Vooral in het eerste deel van de partij had Hamilton zijn kansen moeten pakken. The Hammer ging de eerste onderbreking in met een 2-3-achterstand, terwijl het niet raar was geweest als hij op dat moment op een 4-1-voorsprong had gestaan. Ondanks de achterstand kwam Hamilton nog terug tot 4-4, waarna Taylor uitliep naar een bijna zekere 8-4-voorsprong. Waar de dertienvoudig wereldkampioen dan vaak geen genade meer kent, kon zijn dorpsgenoot uit Stoke-on-Trent terugkomen in de partij.

Door een serie goede legs leek Hamilton aan te kunnen leggen voor 8-8. Op dat moment haalde Taylor een truc uit zijn hoge hoed. Met een 107-finish wist hij tot op één leg van de zege te komen en maakte in de achttiende leg het verschil. Hamilton wist één beurt geen triple te vinden, waardoor Taylor vanaf 140 rustig kon toewerken naar tops. Met Hamilton wachtend op dubbel-18 maakte The Power de zaak af via tops.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts