Connect with us

UK Open

Hamilton plaatst zich als Pub Qualifier voor UK Open

Andy Hamilton zien we dit jaar toch één keer in actie op een PDC-toernooi. The Hammer heeft zich afgelopen weekend namelijk via een Pub Qualifier geplaatst voor de UK Open. Dit presteerde ook onder meer Alex Roy, waardoor hij zijn unieke reeks weet vast te houden.

The Hammer herpakt zich

Na een aantal dramatische jaren besloot Hamilton in december om het anders aan te gaan pakken. De voormalig WK-finalist verloor zijn tourkaart en mede door een demonstratietrip in Australië kon hij niet spelen op Q-School. Hamilton neemt dan ook een sabbatical als het om de PDC gaat en wil zijn vorm zien terug te vinden via regionale competities en diverse BDO Open-toernooien. Daarnaast had hij zich stiekem gericht op de UK Open. Iedere speler die niet mee mag doen aan de UK Open Qualifiers zijn er de Pub Qualifiers. Verspreid door Groot-Brittannië wordt door Rileys toernooien georganiseerd en Hamilton won het toernooi in Worcester.

Roy is er altijd bij op UK Open

De UK Open wordt sinds 2003 gehouden en Alex Roy is tot dusver op alle edities aanwezig geweest. Deze unieke reeks weet hij voort te zetten, want in Harlow won Roy namelijk de Pub Qualifier. Hij zal zijn onnavolgbare reeks voortzetten in Minehead, waar in maart het hoofdtoernooi wordt gehouden. Anderen die zich plaatsten waren Paul Hogan, Harry Ward e Michael Burgoine. Er worden de komende weken nog tien Qualifiers gespeeld.

Delen:

Meer over UK Open