Connect with us

Grand Slam of Darts

Harms knokt zich langs Brown voor de tweede ronde

Wesley Harms Grand Slam of Darts PDC

Wesley Harms heeft in een zinderende partij weten te winnen van Keegan Brown. De twee gooiden acht legs lang alles naar elkaar toe, waardoor de negende leg eraan te pas moest komen. Brown miste dubbel-12 voor de 138-finish en Harms pakte de zege. Het brengt hem in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts, waarin Gary Anderson wacht.

Wade en Anderson ruim de beste in hun poules

De opdracht was simpel voor Brown en Harms, de winnaar van het onderlinge duel zou samen met Wade naar de tweede ronde gaan. Op The Machine bleek in Groep C namelijk geen maat te staan. Hij denderde nu ook over Mark Webster heen met 5-1 en mag in de tweede ronde aanleggen tegen Michael Unterbuchner. De Duitser speelde een matige partij tegen Ian White en was continu de onderliggende partij. White miste alleen liefst zestien pijlen op de dubbels en gaf de partij daardoor uit handen. Gary Anderson was in deze groep D de beste speler en liet dat tegen Steve Hine (5-1) nog maar eens zien.

Fantastisch niveau

Harms en Brown streden dan ook om een confrontatie met Anderson. De Engelsman begon sterk, gevolgd door een 180’er voor de 12-darter van Harms. Brown deed hetzelfde in zijn leg met een 84-finish en knalde er scores overheen van 140, 180 en 119. Harms gooide ook een 180’er, maar was in vier beurten niet uit. Daardoor kon Brown terugkomen voor de 62-finish en brak met een 11-darter: 3-1. Harms was echter nog niet verslagen en brak terug met een 180’er en een 81-finish voor zijn 12-darter.

Zinderende slotleg

Dat was de vierde leg op rij die in vier beurten uit was gegooid, Brown deed een poging dat nog beter te doen. De Engelsman opende met twee 180’ers op rij, alleen de zevende dart viel boven de triple-20. Vanaf 76 gooide hij het daarna ook niet uit en Harms kwam terug tot 3-3. De Nederlander dacht te kunnen gaan breken, alleen Brown redde zich door 71 uit te gooien op bulls-eye. De tik leek even aan te komen, maar daarna knalde Harms er twee 180’ers voor een 11-darter uit. Het werd een zenuwachtige slotleg, waarin Brown dubbel-12 miste voor de 138-finish. Harms vond daarop dubbel-10 met zijn derde dart.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts