Connect with us

Grand Slam of Darts

Harms krijgt niets klaargespeeld tegen ontketende Wade

Wesley Harms Grand Slam of Darts PDC

Wesley Harms heeft de Grand Slam of Darts geopend met een dikke nederlaag. James Wade gooide in de eerste drie legs al vier 180’ers en was gevlogen naar 5-0. In groep C won Keegan Brown met 5-4 van Mark Webster, met die tweetal zal Harms de komende dagen moeten zien af te rekenen om nog door de groepsfase te komen.

The Machine is gelijk warmgedraaid

Wade is de man in vorm. The Machine won de afgelopen twee weken het European Championship en de World Series Finals. Ook in Wolverhampton liet hij gelijk zien dat de vorm er nog altijd is. Zowel de eerste als tweede leg opende hij namelijk met een 180’er en knalde er in de tweede leg nog een tweede bij. Harms wist scorend niet mee te gaan en werd dan ook gelijk gebroken: 2-0. Harms is dit seizoen de nummer vier van de BDO-ranking en keerde daarmee terug op de Grand Slam of Darts. Het is zijn vierde deelname, eerder kwam hij één keer de groepsfase door.

Kansen ook niet gepakt door Sparky

Ook de derde leg bracht voor Wade een 180’er en met een 15-darter wist hij de tweede break te pakken. Harms had ondertussen nog geen pijl op een dubbel gehad, waar Wade zijn gemiddelde op 114,63 lag. The Machine gooide zijn eigen leg alleen niet in vijf beurten uit en zo kwam er de eerste kans voor Harms. Vanaf 62 vond de Nederlander alleen de dubbel ook niet en was het alsnog 4-0. De eerste matchdart miste Wade voor de 116-finish, maar Harms miste zelf zes darts om nog een leg te pakken. Zodoende was het 5-0.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts