Connect with us

Grand Slam of Darts

Harms profiteert optimaal van gemiste dubbels Webster

Wesley Harms houdt uitzicht op de knock-outfase van de Grand Slam of Darts. De Nederlander zag Mark Webster in vier van de eerste vijf legs dubbels missen en profiteerde optimaal. Webster kwam nog wel terug, voor Harms het afmaakte. Bij een zege op Keegan Brown kan hij nu alsnog naar de tweede ronde.

Overwinning gezocht

Harms liep zaterdag tegen een zware nederlaag aan, want het werd tegen James Wade liefst 5-0. Dat was wel onnodig, want de Nederlander miste zeven pijlen op de dubbels. Webster ging in een close game onderuit tegen Keegan Brown, waardoor voor beide darters een zege hard nodig was. Webster begon het beste met een 15-darter, waar de 180’er van Harms te laat kwam. In de tweede leg was het omgekeerd. Webby gooide de maximale score, maar miste tops voor de 99-finish. Harms kwam op 1-1.

Webster vindt de dubbels te laat

Webster miste vervolgens twee legs op rij de kansen op de dubbels. Twee keer op tops en één pijl op dubbel-10 vloog er niet in, waardoor Harms op 1-3 kon komen. De vijfde leg bracht hetzelfde verhaal. Webster kon vanaf 86 niet toeslaan, door twee keer op de dubbel te missen. Met een tweedart 80-finish was het al 1-4, voor de Welshman zijn dubbels wel ging raken. Twee 14-darters op rij brachten hem terug tot 3-4, maar daarna maakte Harms het alsnog af voor 3-5.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts