Connect with us

Challenge Tour

Harris ziet grote stap beloond met WK-ticket via Challenge Tour

Cody Harris Darts PDC WK

Cody Harris heeft zich verzekerd van het PDC World Darts Championship. De Nieuw-Zeelander wist in het slotweekend van de Challenge Tour voldoende ponden bij elkaar te gooien, waardoor hij geplaatst is voor zijn tweede wereldkampioenschap. De winst van de Challenge Tour ging naar Michael Barnard.

Grote stap naar Europa

Harris liet zich de afgelopen jaren al zien tijdens de World Series in Australië en Nieuw-Zeeland, op de PDC World Cup en maakte zijn debuut op het WK als winnaar het kwalificatietoernooi in eigen land. Hij won in de voorronde van de Amerikaan Willard Bruguier III, om daarna met 3-1 in sets onderuit te gaan tegen Ian White. De Kiwi besloot om Q-School te gaan spelen, alleen slaagde er niet in om een tourkaart te verdienen. Dat weerhield hem er niet van om in Europa te blijven.

Voldoende op het slotweekend

Op de Challenge Tour kende hij een moeizaam eerste weekend, waarop hij slechts 50 pond wist te verdienen. De UK Open Qualifiers waren succesvoller en zo haalde hij ook de UK Open. Het tweede Challenge Tour-weekend viel ook nog tegen, maar vanaf mei was hij los. Harris won het negende toernooi en stond in de finale van het dertiende event. Afgelopen zaterdag kwam daar een kwartfinale en een finale bij. Dat was voldoende om Cameron Menzies te passeren.

BDO-toppers laten het afweten

De winst van de Challenge Tour ging naar Michael Barnard, die met name in de eerst helft van het seizoen een klasse apart was. Hij heeft een tourkaart verdiend en mag het opnieuw gaan proberen op de Pro Tour. Ted Evetts had zich al via de Development Tour geplaatst en deed dat nog eens dunnetjes over via de Challenge Tour. Hij won het twintigste toernooi en pakte zo de tweede plek op de ranking. Beste Nederlander op de lijst werd Yordi Meeuwisse met een achttiende plaats, voor Wilco Vermeulen (61), Arjan Konterman (68), Geert Nentjes (72) en Berry van Peer (82). Opvallend daarnaast is de teleurstellende prestaties van de BDO-overstappers. Menzies en Jamie Hughes stapten over als toppers van de BDO, maar wisten geen tourkaart te verdienen op Q-School. Ook op de Challenge Tour lukte het dus niet. waar Menzies nog dichtbij kwam, eindigde Hughes op een teleurstellende twaalfde plaats. Ze hebben alleen nog een kans om het WK te halen via de PDPA Qualifier.

Delen:

Meer over Challenge Tour