Connect with us

World Series of Darts

Hattrick Van Gerwen op World Series Finals na demonstratie tegen Anderson

Michael van Gerwen heeft voor het derde jaar op rij de World Series Finals gewonnen en heeft daarmee op dit toernooi nog altijd geen enkele partij verloren. Op de finaledag kwam er niemand in de buurt van de Nederlander. Na Rob Cross werden Daryl Gurney en Gary Anderson kinderlijk eenvoudig aan de kant gezet. En dat met indrukwekkende gemiddeldes.

Eenzijdige halve finales

De twee halve finales waren vrij eenzijdig. Anderson pakte een snelle voorsprong tegen James Wade en speelde de partij zonder in de problemen komen met 11-5. Van Gerwen was in de eerste tien legs slordig en daardoor kon Daryl Gurney bijblijven tot 5-5 Vervolgens zette Mighty Mike de turbo wel aan en won vijf legs op rij. Door een aantal matchdarts te missen kwam Gurney nog terug, maar met 11-8 was het gedaan.

Grote voorsprong verdampt onnodig

De finale werd misschien al in de eerste leg beslist. Anderson miste drie pijlen op dubbel-16 en kreeg gelijk een 104-finish om zijn oren. Daarna raffelde Van Gerwen met een 12-darter en finishes van 130 en 82 naar 1-4. Anderson kon uit de pauze een leg bijschrijven, voor de Nederlander alweer wegdenderde naar 2-6. Daarna liet hij echter wat steken vallen. In zowel de negende als de tiende leg gooide hij dan wel zijn eerste 180’ers, door een gemiste bulls-eye en twee missers vanaf 51 kon Anderson terugkomen tot 4-6.

Loopt uit op demonstratie

De turbo van Van Gerwen bleef echter draaien. Ook leg elf en twaalf bracht een 180’er en ditmaal vielen de dubbels er ook in. Anderson miste in zijn eigen leg tops voor de 100-finish en daarna dubbel-11 vanaf 84. Zo was het alweer 4-9 en de volgende 180’er zorgde met een 11-darter voor matchpoint. Anderson mocht nog twee legs pakken, daarna was het met een 87-finish gedaan voor 6-11 en een gemiddelde van 103,3 per beurt.

World Series Finals: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts