Connect with us

World Cup of Darts

Hearn: “Barney op World Cup was ongeloofwaardig geweest”

Raymond van Barneveld Premier League Darts Ahoy 2019

Raymond van Barneveld ontbreekt deze week op de PDC World Cup of Darts. De Hagenaar leek lang in de race te zijn met Jermaine Wattimena om de plek naast Michael van Gerwen. In de praktijk blijkt dit helemaal niet het geval te zijn geweest, zo laat PDC-voorzitter Barry Hearn optekenen in Metro.

Alleen ten gunste van de Barney-Tour

”Geloofwaardigheid is een belangrijk gedeelte van sport. Als hij voor de rol geknipt was, dan had er niets in de weg gestaan. Maar in dat geval hadden we een kans afgenomen van iemand ten guste van een verlengde Barney-Tour. Dat levert enkel iets op voor de korte termijn.” De PDC heeft gekeken naar de wereldranglijst, waardoor Wattimena gaat debuteren. “Hij heeft het recht verworven om op de World Cup of Darts te mogen spelen. Het zou respectloos zijn om dat te negeren, ondanks dat mensen zeggen dat Van Barneveld beter is voor de commercie. Naar mijn mening is dat niet waar, omdat fans gewoon van de sport houden. Karakters zijn belangrijk, maar iedereen is vervangbaar.”

Focus op rest van het jaar

Voor Van Barneveld zal de focus nu liggen op de rest van het jaar. Een ticket voor het WK is al binnen, net zoals de Players Championship Finals. Het European Darts Championship heeft hij in het vizier en de World Grand Prix komt langzaam weer in zicht. Hearn: “Ik hoop dat we Barney nog wat vaker te zien krijgen dit jaar, maar hij had vorig jaar meer moeten spelen. Hij ondervindt daar nu de gevolgen van. Wellicht mist hij nu deelname aan de World Matchplay en World Grand Prix. Dat is treurig voor een afscheidsjaar, dan zou je alles moeten spelen. Hopelijk haalt hij nog wat succes, maar dat moet hij wel zelf verdienen.”

Delen:

Meer over World Cup of Darts