Connect with us

World Series of Darts

Hearn denkt aan uitbreiding World Series: “Spanje of Zuid-Amerika?”

Barry Hearn PDC WK Darts 2017

De World Series of Darts blijft maar groeien en al het aan PDC-voorzitter Barry Hearn ligt zal er in 2019 een extra toernooi bij gaan komen. Het wordt alleen wel proppen in de agenda, toch is het voor Hearn vooral van belang om nu niet stil te gaan zitten. “We zijn pas net begonnen”, zo vertelde hij in een interview aan LiveDarts TV.

Niveau van qualifiers gaat omhoog

“De World Series is om darts over de hele wereld te brengen. Als ik zie dat de gemiddeldes van de lokale qualifiers omhoog gaan, is dat voor mij echt een stimulans. We geven ze de kans om de grote spelers in hun land te zien spelen en dat is ook weer goed voor de televisierechten van darts. We bereiken steeds meer landen, maar er staan nog heel wat landen open.” Hearn ziet dan ook wel een aantal potentiële nieuwe landen en gebieden. “Dan denk ik nu aan Canada, Zuid-Amerika en Spanje. Er zijn heel veel mogelijkheden.”

Zevende toernooi moet kunnen

Doordat de World Series demonstratietoernooien zijn waarbij de topspelers telkens de wereld rond moeten vliegen, wordt er ook wel eens genoemd dat deze groep spelers wordt uitgemolken. Hearn wil daar niets van weten. “Dit is niet het moment om rond te kijken en te zeggen dat we het zo goed hebben gedaan. We zijn pas net begonnen. In 2019 denk ik aan één nieuwe locatie, misschien twee. Op dit moment hoop ik dat we een zevende toernooi aan de serie toe kunnen voegen, veel meer dan de huidige zes toernooien kunnen we in de kalender amper kwijt.”

Delen:

Meer over World Series of Darts