Connect with us

Grand Slam of Darts

Hearn: “Price en Anderson kunnen allebei een straf verwachten”

Zoals verwacht zal de finale van de Grand Slam of Darts een staartje krijgen. Het scheelde weinig of Gerwyn Price en Gary Anderson waren met elkaar op de vuist gegaan. Er was naast verbaal geweld uiteindelijk zelfs fysiek contact doordat Anderson de Welshman duwde. PDC-voorzitter Barry Hearn heeft tegenover SkySports een verklaring afgegeven, waarin duidelijk wordt dat beide spelers een straf kunnen verwachten.

Te uitbundig juichen

Hearn gaat zelf niet over de strafmaat. De DRA, de tuchtcommissie van de PDC, zal zich gaan buigen over de zaak. “Het is voor ons van belang dat de sport vooral entertainment blijft. Juichen is absoluut niet taboo, sterker nog we willen graag meer passie op het podium. De DRA moet bepalen of Gerwyn Price te ver is gegaan in zijn manier van juichen. Daarnaast zal de DRA ook kijken naar het gedrag van Gary Anderson. Is hij al in de ‘exclusion zone’ gaan staan op het moment dat de andere speler zijn pijlen nog niet uit het dartsbord had gehaald. Dit is namelijk ook een regel.”

Anderson in verboden gebied

Rondom de oche is een zwarte zone, waar spelers bij het teruglopen niet doorheen mogen lopen en tijdens de worp van de tegenstander zich ook niet binnen mag betreden. Hierin zit Anderson overduidelijk fout bij onder meer de duw die hij uitdeelde aan Price. De Welshman stond aan de oche toen hij aan het juichen was en werd door Anderson – die ook al aan de oche was komen staan – geduwd. “Anderson kan dus absoluut een straf krijgen, want hij heeft zich niet aan de regels gehouden als je zwart-wit naar de regels kijkt. De eerste vraag zal wel zijn of Price niet te uitbundig heeft gejuicht, maar een optie is ook dat we de strijdbijl begraven en leren van deze wedstrijd.”

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts