Connect with us

Premier League Darts

Hearn: “Van Barneveld blijft een optie voor Premier League 2019”

Barry Hearn PDC WK Darts 2017

Ondanks de dramatische uitschakeling in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship is Raymond van Barneveld nog altijd in beeld voor de Premier League Darts van 2019. Door de vroege exit tegen Darius Labanauskas is het erg onzeker geworden hoe het laatste jaar van Barney eruit ziet.

Een groot dubio

“De beslissing wie er in de Premier League Darts komen zal aan het einde van het wereldkampioenschap worden gemaakt. Het is nu nog te vroeg om hier iets over te zeggen”, laat Hearn weten aan Live Darts. De voorzitter van de PDC geeft wel aan dat hij duidelijk in dubio zit. “Als je kijkt naar zijn prestaties, dan zijn deze niet goed genoeg om een uitnodiging te krijgen voor de Premier League. Aan de andere kant is hij door zijn reputatie en aantrekkingskracht nog altijd kandidaat. Hij zal absoluut worden besproken wanneer we de line-up gaan samenstellen. Het is een beslissing tussen de PDC en SkySports. De zender heeft twee wildcards en de PDC heeft er vier.” Via Twitter vult Hearn hierbij nog aan op een vraag van een volger dat aantrekkingskracht van Barney niet alleen van belang is voor de kaartverkoop, maar ook simpelweg voor de kijkcijfers op televisie. “Een grote naam heeft waarde.”

Speler uit huidige top-10 laten afvallen bijna niet te rechtvaardigen

Mocht Van Barneveld worden uitgenodigd, dan is de grote vraag vooral wie er zal afvallen. De top-4 van de wereld is zeker van een uitnodiging. Tel daarbij de winnaars op televisie van 2018 en je komt al uit op Michael van Gerwen, Rob Cross, Peter Wright, Daryl Gurney, Gary Anderson, Gerwyn Price en James Wade. Daarnaast hebben Michael Smith (finale Premier League, World Series-event gewonnen), Simon Whitlock (finale European Championship) en Mensur Suljovic (finale World Matchplay, World Series-event gewonnen) allemaal voldoende gepresteerd om uit te worden genodigd. Iemand laten afvallen is puur kijkend naar hun prestaties in 2018 bijna niet te rechtvaardigen.

Delen:

Meer over Premier League Darts