Connect with us

World Grand Prix

Henderson geeft megastunt een passend vervolg

John Henderson Darts PDC

John Henderson heeft de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. De bedwinger van Michael van Gerwen begon stroef tegen Alan Norris, daarna ging de Schot steeds beter spelen. Hij kreeg de tweede set cadeau en daarna wist Big John uitstekend met de druk om te gaan.

Allebei een set cadeau gegeven

Henderson zorgde voor de grootste stunt van het toernooi door Michael van Gerwen te vloeren, tegen Norris kwam hij langzaam op gang. De Engelsman kon gelijk breken voor 0-2, waarop The Highlander warm begon te draaien. Hij hield zijn eigen leg en kon door een volle gemiste openingsbeurt van Norris toewerken naar de rebreak. Vanaf 52 miste de Schot twee pijlen en verspeelde daardoor de eerste set. De tweede set werd net zo’n cadeautje, alleen ditmaal was Norris degene die de presentjes uitdeelde. Drie legs op rij wist hij niet met zijn eerste beurt te openen en daardoor kon Henderson scorend eenvoudig weglopen. Onder meer een 96-finish bracht hem dan ook de set: 1-1.

Onder druk maakt Big John het af

Big John drukte door en deelde met een bulls-eye 124-finish een dreun uit. In zijn eigen leg kon hij het gelijk afmaken, om vanaf 56 de single-16 te missen. De enige dart naar tops viel niet en Norris dwong een vijfde leg af. Daarin waren beide darters gelijk open en gingen gelijkop richting de eindstreep. Henderson vond bulls-eye niet vanaf 92 en Norris kreeg 90 ook niet weg. Dubbel-12 bracht Henderson daarop toch de set. Norris begon in de vierde set gelijk weer te modderen door zichzelf dood te gooien vanaf 16. Big Hendro profiteerde en opende zijn eigen leg gelijk weer met zijn vierde 180’er. Daar kwam ook een vijfde achteraan en tops voor de zege.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix