Connect with us

Premier League Darts

Henderson snoept Van Gerwen een punt af

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2018 (3)

Michael van Gerwen heeft in een indrukwekkend duel een punt moeten afstaan aan John Henderson. Met een gemiddelde van ruim 116 per beurt denderde Mighty Mike weg naar 5-2, maar daarna viel de wereldkampioen toch stil. Henderson kon helemaal terugkomen en pakte verrassend het gelijkspel. Zo moet Van Gerwen de koppositie nu delen met zowel James Wade, Gerwyn Price als Rob Cross.

Fabelachtige start

Na een indrukwekkende walk-on van John Henderson, waar zelfs een doedelzakspeler aan te pas kwam was Big John gelijk ook goed voor een 180’er. Van Gerwen hield toch zijn eigen leg via dubbel-12 en pakte gelijk de break met een 74-finish. Het werd ook 3-0, voor Henderson op het bord kwam. De Schot gooide al zijn derde 180’er en dubbel-10 voor de legs. Het deerde Van Gerwen weinig, die er overheen knalde met scores van 174 en 177. De zevende dart eindigde onder de triple-19, de 12-darter was wel goed voor 4-1. Beide darters openden de zesde leg ook met een 180’er en zo stond het gemiddelde van Van Gerwen alweer op ruim 116 per beurt. Henderson hield zijn eigen leg met een 81-finish, gevolgd door een 13-darter van de Nederlander (5-2).

Niet over de streep getrokken.

Het torenhoge gemiddelde ging in de achtste leg om zeep, de negende leg opende hij wel gelijk weer met een 174-score. Toch was hij niet uit in zes beurten en Henderson brak terug. Juist op dat moment kon de Schot geen triple meer vinden. Van Gerwen wist gelijk weer een break te plaatsen met een 13-darter, om zelf ook een slechte leg af te werken. Nu was het Henderson die brak met een 14-darter en kwam er een beslissende leg. Daarin opende Van Gerwen nog indrukwekkend met een 171-score, daarna vielen zijn scores stil. Henderson kreeg zodoende vijf beurten de tijd en pakte het punt met een 14-darter.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts