Connect with us

World Darts Championship

Herstelde Wright wint in alle kerstshirts van eerste Braziliaan ooit

Peter Wright heeft zowel zijn fysieke problemen als de eerste Braziliaan verslagen op het PDC World Darts Championship 2018. Twee sets had de Schot het best lastig met Diogo Portela, daarna liep hij toch overtuigend weg naar de 3-1-zege in sets. In de tweede ronde wacht nu Jamie Lewis.

Groot vraagteken bij Snakebite

De grote vraag de afgelopen week was hoe het met Wright zou zijn. Door galstenen werd hij drie weken geleden een dag opgenomen in het ziekenhuis en moest met rust en medicatie herstellen. Dat zorgde ervoor dat hij bijna vijftien kilo was afgevallen, maar wel fit genoeg was om te verschijnen in Alexandra Palace. In een schitterende kerstoutfit kon hij het podium op en speelde een solide eerste set. De eerste leg stond hij nog wel af aan Portela.

Eerste Braziliaan op WK

De Braziliaan is een bijzondere deelnemer dit jaar. Hij maakte twee jaar geleden de reis van Brazilië naar Londen, om in Engeland te komen werken en het te maken als darter. Inmiddels heeft hij zijn eerste partijen op de Pro Tour achter de rug, speelde op de World Cup en is als professional aan de slag. Dit najaar won hij de qualifier in Zuid- en Midden-Amerika, om met een 80-finish voor de 15-darter de partij te openen. Wright brak terug, gooide een 101-finish en de 180’er voor setwinst.

The Brazilliant pakt zijn set

De tweede set had hetzelfde patroon, tot de vierde leg. Portela opende met een 180’er voor een 15-darter, maar pakte Wright in de derde leg de break. De Braziliaan speelde alleen sterk door. Hij brak terug met een 99-finish voor de 12-darter en met een 52-finish werd de tweede set gewonnen door The Brazilliant. Hij gooide zijn eerste pijl zelfs buiten het bord, daarna was de dubbel wel raak.

Snakebite loopt toch weg

Na een uitbundige dans pakte Portela de draad toch weer snel op en won de tweede leg met een 180’er en een 70-finish. Daarna was het toch Wright die zeer bedreven wegliep. Zijn gemiddelde ging richting de 100 per beurt en het meest opvallende was misschien nog wel dat Snakebite iedere pauze een nieuw kerstshirt aantrok. Vanaf 108 kon Portela ditmaal geen finish wegwerken en kreeg een 72-finish om zijn oren. Daarna was het gedaan vanaf 45.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship