Connect with us

World Series of Darts

Heta zorgt voor grote stunt in Brisbane

Damon Heta Brisbane Darts Masters

Damon Heta heeft zeer verrassend de Brisbane Darts Masters weten te winnen. Daarmee heeft de World Series of Darts na drie toernooien alweer drie verschillende winnaars en weten de lokale spelers voor de surprises te zorgen.

Klasse apart op DPA Tour

Nathan Aspinall won de US Darts Masters, waarop Gabriel Clemens in eigen land het verhaal van de German Darts Masters was. Hij verloor uiteindelijk de finale van Peter Wright, maar vestigde wel definitief zijn naam. Dat heeft Heta nu ook gedaan. De Australiër is een klasse apart op de DPA Tour en mag zich op gaan maken voor het WK. Daar kan hij gezien zijn prestaties deze week wel eens een bedreiging gaan worden. In de eerste ronde won hij al van James Wade en daarna gingen Gary Anderson en Simon Whitlock eraf.

Achterstanden weggewerkt

In de finale nam Cross een 3-1-voorsprong met een 11-darter voor de break. Zes gemiste dubbels zorgden ervoor dat Heta terug kon komen, om gelijk te maken met zijn tweede 164-finish van het toernooi. Cross nam toch weer een nieuwe voorsprong met een 90-finish (6-4), maar de Aussie wist gelijk terug te breken. Op 6-6 hield Cross zijn eigen leg en miste één matchdart voor de partij. Zo kwam er een beslissende leg, waarin Heta zich weg wist te zetten door een 170-score. Dubbel-16 vloog erin voor de titel.

Nederlanders klaar in kwartfinale

Voor Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zat het erop na de kwartfinale. Barney verloor met 8-4 van Rob Cross. De Engelsman liep eenvoudig weg naar 5-1 en speelde vervolgens de partij uit. Van Gerwen begon furieus tegen Daryl Gurney met een 10- en 11-darter. De Noord-Ier won vervolgens vijf legs op rij en wist ook die marge uit te spelen.

Brisbane Darts Masters 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts