Connect with us

Pro Tour

Historische toernooizege De Sousa op Players Championship

Jose de Sousa PDC

Jose De Sousa heeft Players Championship 23 van het seizoen gewonnen. In Barnsley is hij daarmee de eerste Portugees die ooit een PDC-titel op zijn naam heeft geschreven. De Sousa won in januari pas zijn tourkaart, maar is de laatste maanden ijzersterk op de Tour.

Tweede finale is raak

De Portugees plaatste zich in december voor de tweede keer voor het wereldkampioenschap. Met name door zijn zenuwen verloor hij van Michael Barnard, maar zette daarna wel door. De in Spanje wonende De Sousa won zijn tourkaart, stond in de zomer al in de kwartfinale van de European Tour in Kopenhagen en haalde drie maanden geleden ook al een finale op een Players Championship. Nu was het raak.

Pijp leeg bij Price

In de eerste ronde gooide hij direct 102,5 gemiddeld tegen Nathan Rafferty en won daarna ook van Steve Beaton, Ryan Meikle en John Henderson. Een beslissende leg was in de kwartfinale nodig om Jermaine Wattimena te verslaan, om overtuigende af te rekenen met Peter Wright (7-3). In de finale wachtte Gerwyn Price, die onder meer Rob Cross, Adrian Lewis en Glen Durrant had verslagen. De pijp leek leeg bij de Welshman, want hij kwam niet op gang in de finale: 8-1.

Solide dag voor Nederlanders

Michael van Gerwen haalde de kwartfinale in Barnsley, om te verliezen van Peter Wright. Mighty Mike miste twee matchdarts op dubbel-16 en kreeg vervolgens een 116-finish van Wright om zij oren. Wattimena ging in de kwartfinale onderuit tegen De Sousa, waar Vincent van der Voort en Danny Noppert de laatste-16 bereikten. Ron Meulenkamp en Jeffrey de Zwaan verloren in de derde ronde, Raymond van Barneveld kon na zijn eerste partij zijn pijltjes alweer opruimen. Simon Whitlock bleek met 6-4 te sterk.

Delen:

More in Pro Tour