Connect with us

Pro Tour

Hopp pakt tweede titel op dag vol surprises en negendarters

Max Hopp heeft zijn tweede toernooi van dit jaar weten te winnen. Na zijn verrassende zege op de European Tour was het nu in Dublin raak op het negentiende Players Championship. De finale won hij van een andere verrassing: Madars Razma. Ook werden er twee negendarters gegooid.

Van Gerwen vlamt met negendarter

In de eerste rondes van de dag leek er maar één logische winnaar. Michael van Gerwen gooide astronomische gemiddeldes en ook een negendarter tegen Kyle Anderson. De bonus moest hij wel delen, want jongeling George Killington gooide eveneens een perfecte leg. Vervolgens kwam er het titanengevecht met Gary Anderson, waarin Van Gerwen met 6-5 won dankzij een gemiddelde van 107,1 per beurt. Wel overleefde hij vanaf 121 één matchdart op bulls-eye. In de kwartfinale ging Van Gerwen echter zeer verrassend onderuit tegen Razma met 6-5, zijn gemiddeld duikelde naar 91,3.

Surprises maken het af

Doordat in Ierland vanaf zondag de World Grand Prix wordt afgewerkt waren alle toppers aanwezig, toch stonden er vier surprises bij de laatste vier. Razma won met 6-2 van Andrew Gilding, terwijl Hopp afrekende met James Wilson. Hopp slaagde erin om een eerste Letse eindzege bij de PDC voorlopig in ieder geval nog uit te stellen. Op 4-3 sloeg hij toe via dubbel-4 en maakte het af met een 68-finish.

Barney vroeg eruit; Big Ben laat zich weer zien

Raymond van Barneveld doet in Dublin een ultieme poging om toch nog de Players Championship Finals te halen, het werd nog geen succes. Na een moeizame zege op Prakash Jiwa leek Jimmy Hendriks te worden verslagen. Van Barneveld gaf echter een 5-2-voorsprong weg en miste in de slotleg nog matchdarts. Positiever was het optreden van Benito van de Pas. Big Ben heeft een zeer moeizaam jaar, maar speelde tegen Michael Smith een uitstekende partij. Met een gemiddelde van 104,9 per beurt wist hij met 6-2 te winnen. Ross Smith (101,9) stopte hem daarna wel af. Naast Van Gerwen haalde ook Jermaine Wattimena de kwartfinale, Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan en Jan Dekker kwamen tot de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour