Connect with us

Pro Tour

Hughes en Ward pakken tourkaart op verrassende eerste Q-Schooldag

Jamie Hughes en Harry Ward mogen de komende twee jaar op de PDC Pro Tour aan de slag. De twee Engelse darters wonnen op de eerste dag van de Britse Q-School al hun partijen met zeer sterk spel. De grote favorieten lieten het afweten, waaronder een zeer vroege uitschakeling van Glen Durrant. Lorraine Winstanley zorgde namens de dames voor de grootste stunt.

Hughes een jaar later succesvol

Jamie Hughes was een jaar geleden één van de grote favorieten op Q-School, maar de Engelsman verzoop volledig. De 32-jarige speelde op de Challenge Tour en won één toernooi. Toch kwam de gewezen topper bij de BDO geen moment in de buurt van een ticket voor het WK en moest dan ook opnieuw beginnen. Zijn grootste probleem was dat hij waanzinnig goede dagen afwisselde met zeer matige prestaties. Ditmaal was Q-School direct een succes voor Yozza, met zo’n uitschieter. Hij won op weg naar de finale van onder meer Callan Rydz met 5-4, ondanks een gemiddelde van 109,8. Daarna gooide hij 109,3 tegen Kevin thomas en 108,5 tegen Dafydd Edwards. In de finale moest Kirk Shepherd eraan geloven met 5-1.

Ward voert jongeren aan

Op de European Q-School waren het de jongeren die de dienst uitmaakten. Harry Ward geeft nu op de Britse variant een vervolg. Hij won op weg naar de finale van Dyson Parody en BDO’s nummer drie Jim Williams. In de finale wachtte Mark McGeeney, die de hele dag uitmuntend speelde. In de finale kon de nummer één van de BDO-ranking dat niet meer volhouden. Ward vloerde hem dan ook met 5-2 door drie 13-darters en twee 15-darters.

Favorieten stellen teleur

McGeeney pakte dan wel geen tourkaart, door de finaleplaats is hij wel hard op weg om toe te slaan via de Q-School Ranking. De beste elf spelers na vier dagen spelen krijgen namelijk ook een tourkaart. De tweevoudig winnaar van de Dutch Open gooide de gehele dag uitstekende gemiddeldes en liet weer zien op de vloer een topspeler te zijn. Glen Durrant is de absolute favoriet op Q-School, maar de drievoudig Lakeside-kampioen stelde zwaar teleur. Hij verloor al bij de laatste-128 van Darren Herewini. De Nieuw-Zeelander kreeg in de beslissende negende leg liefde zeven beurten de tijd van Durrant om het af te maken. Scott Waites verloor bij de laatste-64.

Winstanley stunt

Dit jaar doet het gros van de damestop mee op Q-School en Lorraine Winstanley liet gelijk van zich horen. De finaliste van Lakeside won namelijk van John Part met een gemiddelde van ruim 88 per beurt. Bij de laatste-64 ging ze onderuit tegen Martin Atkins met 5-2, ze gooide daarin 83,7 per beurt.

Delen:

Meer over Pro Tour