Connect with us

European Tour

Hughes stunt in Praag met EuroTour-titel met grote gevolgen

Jamie Hughes is de verrassende winnaar van de European Tour in Praag. Voor het eerst werd er in Tsjechië gespeeld en het leverde een weekend voor verrassingen op. Uiteindelijk was Yozza in de finale te sterk voor Stephen Bunting, die zijn tweede finale van het jaar verloor. Het gooit direct heel veel op zijn kop voor Hughes, met James Wilson als grote slachtoffer.

Ditmaal geen zwakke partij

Hughes was bij de BDO al een topspeler, maar wist in zijn eerste jaar bij de PDC niet door te breken. Hij liep een tourkaart mis en kon het ook op de Challenge Tour niet laten zien. Ieder toernooi heeft Hughes er wel één hele zwakke partij tussen zitten en dat kost hem telkens te kop. Dit weekend wist de voormalig World Masters-finalist die partij af te schudden. Devon Petersen werd in de eerste ronde verslagen en vervolgens een onthutsend zwakke Adrian Lewis (6-0). Zondag moest Ron Meulenkamp eraan geloven, gevolgd door Ian White, Simon Whitlock en in de finale Stephen Bunting.

Naar World Matchplay

Door de 25.000 pond aan prijzengeld vliegt Hughes in één keer de top-16 van de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit in, waardoor hij zich op het allerlaatste moment weet te plaatsen voor de World Matchplay. Dit gaat ten koste van James Wilson, die uiteindelijk 250 pond tekort komt. Ook maakt hij nu een goede kans om zich te plaatsen voor de Grand Slam of Darts als winnaar op de European Tour.

King flauwgevallen

Een vervelend incident vond er zondagavond ook nog plaats in het snikhete Praag. De warmte speelde al meerdere keren op, maar het werd Mervyn King uiteindelijk zelfs te veel. In zijn kwartfinale tegen Whitlock was al zichtbaar dat The King het ontzettend zwaar had. Na de partij viel hij achter het podium flauw. Na kortstondige medische verzorging werd hij weer op de been geholpen.

Delen:

Meer over European Tour