Connect with us

Development Tour

Humphries en Tsjechische surprise in finale WK Jeugd

Luke Humphries PDC WK Darts 2019

Luke Humphries en Adam Gawlas staan in de finale van het PDC World Youth Darts Championship. De eindstrijd zal in het slotweekend van november worden afgewerkt tijdens de Players Championship Finals in Minehead. Jeffrey de Zwaan kwam dichtbij, maar werd in een beslissende leg geklopt door Humphries.

Angststoornissen

Humphries won de afgelopen jaren alles op de jeugdtour en liet zich in december voor het eerst op het WK zien door Rob Cross te verslaan. Daarna viel hij stil, mede door angststoornissen. Cool Hand sprak hier openlijk over en lijkt nu weer op de goede weg. Hij wist in Wigan na de groepsfase een legioen Nederlanders te verslaan. Berry van Peer en Jeffrey de Zwaan gingen onderuit in een beslissende leg, Niels Zonneveld verloor met 6-3. De Zwaan had tot aan de kwartfinale uitmuntende scores overlegd, maar kon het in de slotleg tegen Humphries niet bolwerken. In de halve finale was de Engelsman met 6-2 te sterk voor Keane Barry.

Tsjechen rukken heel snel op

De afgelopen jaren leken het de Duitsers te zijn die zich kwamen melden bij de jeugd, deze rol wordt momenteel in moordend tempo overgenomen door de Tsjechen. Op de WDF World Cup waren de Tsjechische jeugdspelers al uitmuntend, Adam Gawlas lijkt de aanvoerder te zijn van de brigade. Hij maakte eerder dit jaar al indruk tijdens zijn debuut op de European Tour, de 17-jarige wist in Wigan voor een stunt te zorgen. Hij had een loodzware route richting de finale, maar won achter elkaar van Max Hopp (6-4), Harry Ward (6-2), Callan Rydz (6-2) en Ryan Meikle (6-3). Beide spelers staan naast in de WK-finale nu ook op de Grand Slam of Darts 2020.

Delen:

Meer over Development Tour