Connect with us

Development Tour

Humphries pakt wereldtitel bij de jeugd tegen piepjonge Tsjech

Luke Humphries PDC WK Darts 2019

Luke Humphries is de nieuwe wereldkampioen bij de jeugd. De Engelsman ging als topfavoriet aan de slag tegen de piepjonge en onervaren Adam Gawlas. De Tsjech was na één leg eigenlijk al gezien en zo werd het 6-0. Daarmee is Humphries de opvolger van Dimitri Van den Bergh.

Bizar verhaal

Adam Gawlas is het meest bizarre dartsverhaal van het jaar. De zeventienjarige Tsjech kreeg in februari pas een dartsbord van zijn ouders en gooide zich een paar maanden later al naar zijn eerste European Tour-kwalificatie. Bij de JDC wist hij de finale al te bereiken en begin deze maand wist Gawlas ook de eindstrijd van het PDC Jeugd WK te bereiken. In Minehead was de spanning echter al snel te groot.

Faalangst overwonnen

De Tsjech begon nog sterk in de eerste leg, om twee pijlen op de dubbel te missen. Humphries profiteerde en liep daarna weg. Met een 112-finish was het al 3-0, gevolgd door een 180’er voor 4-0. De jonge Engelsman was de afgelopen jaren al zeer dominant op de Development Tour, alleen op het WK wilde het telkens niet lukken. Bij de grote mannen wist hij vorig jaar wel de kwartfinale van het WK te bereiken door titelverdediger Rob Cross te vloeren. Dit jaar zakten zijn prestaties lange tijd weg, waarna hij toegaf last te hebben van faalangst. Daar heeft hij aan gewerkt en weet de laatste maanden weer goed te presteren.

180’ers maken het verschil

Zo speelde hij vrijdag op de Players Championship Finals al een goede partij tegen Michael van Gerwen en op hetzelfde podium in Minehead was hij met de voorsprong op zak echt los. Er volgde een tweede 180’er en de zesde leg bracht voor de derde leg op rij een maximale score om de leg te openen. Zo liep Cool Hand Luke scorend weer weg en maakte het eenvoudig af.

Delen:

Meer over Development Tour