Connect with us

World Darts Championship

Humphries wint strijd der talenten van Van den Bergh

Luke Humphries PDC WK Darts 2019

Luke Humphries heeft de strijd der talenten gewonnen op het PDC World Darts Championship. De Engelsman nam tegen Dimitri Van den Bergh de leiding door twee keer een vijfde leg te winnen. Dreammaker leek daarop terug te komen, maar Humphries sloeg de aanval af. In de vierde ronde wacht Rob Cross.

Twee keer vijfde leg

De twee beste spelers bij de jeugd van de afgelopen twee jaar begonnen allebei zenuwachtig aan de strijd. Van den Bergh schudde dat van zich af met finishes van 148 en 128, maar in de vijfde leg ging het fout. Hij miste dubbel-5 voor de 87-finish en Humphries kwam op 0-1 met een 68-finish. Daarna was Van den Bergh de betere speler, alleen dat kon hij niet doordrukken. Twee 15-darters van de Belg werden gecounterd door twee 15-darters van de Engelsman. Dreammaker mocht de vijfde leg beginnen, om scores van 39, 41 en 41 te gooien. Zo kon Humphries met een 83-finish op 0-2 komen.

Comeback afgeslagen

Met de voorsprong op zak kon Cool Hand Luke zijn niveau niet vasthouden. Hij gooide in de derde set een gemiddelde van nog geen 80 en zo kwam Van den Bergh terug tot 1-2. De Belg won ook de openingsleg van de vierde set met een 11-darter, maar daarna schoot Humphries weer wakker. Hij hield zijn eigen leg met een 180’er en een 78-finish, om te breken met een 13-darter. Na vijf beurten stond Van den Bergh nog op 187 en de vierde leg ging met een 180’er en een 117-finish opnieuw eenvoudig naar de Engelsman: 1-3.

Klus geklaard

De vijfde set mocht Humphries beginnen en ontsnapte in de eerste leg. Van den Bergh kreeg zes beurten de tijd om te breken, maar sloeg niet toe. Daarop kreeg hij zelf zijn leg niet uit in vijf beurten en was de break een feit. Vanaf 116 kon Van den Bergh ook geen triple vinden en zo was het op de tweede matchdart gedaan voor Humphries.

Delen:

Meer over World Darts Championship