Connect with us

World Darts Championship

Hunt, Burton en Kirk pakken allerlaatste WK-tickets

De drie tickets op de PDPA Qualifier zijn gewonnen door drie jonge Engelse darters. Adam Hunt, Stephen Burton en Aden Kirk gaan vanavond de ballenbak in voor het PDC World Darts Championship. De loting is vanavond met deze 96 spelers.

Twee Nederlanders vroeg eruit

In Milton Keynes waren twee Nederlanders aanwezig die voor een laatste kans gingen. Mario Robbe verloor al zijn eerste wedstrijd van Joe Murnan (6-3). Jimmu Hendriks begon erg sterk tegen Eddie Dootson (6-3) en James Richardson (6-1). Daarna bleek Scott Taylor met 6-2 te sterk. Ook andere bekende namen gingen er voortijdig af, zoals Kevin Paiter, Aaron Monk, Terry Jenkins, Mark Webster, Mark Dudbridge, Jamie Caven, Justin Pipe, Andrew Gilding en John Part.

Zenuwslopende finales

De finaleronde werd een zenuwslopende bedoening, waarbij de gemiddeldes in alle partijen ruim boven de 90 per beurt lagen. Richie Burnett leek in de openingsfase de klus te klaren, maar verloor uiteindelijk met 7-4 van Adam Hunt. Daarmee gaat de jonge Engelsman net zoals de andere twee qualifiers zijn debuut maken in Alexandra Palace. Zowel Taylor – Burton als Razma – Kirk ging naar een allesbeslissende leg. Zowel Taylor als Burton misten een volle beurt aan matchdarts, waarop Burton als eerste de dubbel wel wist te vinden. Razma en Kirk konden allebei gen triple vinden, waardoor de Let het voortouw kon houden. Hij legde dan ook als eerste aan vanaf 80, maar kon tops niet vinden. De kans voor Kirk kwam er vanaf 83 en hij gooide het met zijn derde dart uit.

Kirk versloeg Phil Taylor

Daarmee laat Kirk zich voor de tweede keer nadrukkelijk zien. In 2014 won hij op de UK Open van zowel Phil Taylor als Peter Wright, daarna werd het echter heel stil rondom Captain. Burton liet afgelopen weekend uitstekend spel zien op de Players Championship Finals. Na zeges op Jermaine Wattimena en Darren Webster hield het op tegen Michael van Gerwen. Ook van Mighty Mike snoepte hij wel vier legs af. Hunt ging er afgelopen weekend in de eerste ronde af tegen Gary Anderson. Hij won al vier toernooien op de Development Tour en twee op de Challenge Tour. Een echte doorbraak op de Pro Tour laat nog op zich wachten.

Delen:

Meer over World Darts Championship