Connect with us

World Grand Prix

Huybrechts als wervelwind voorbij Bunting in kwartfinale

kim-huybrechts-world-grand-prix-darts-2016

Kim Huybrechts heeft op indrukwekkende wijze de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. De Belg stormde in de eerste vijf legs weg van Stephen Bunting met astronomische cijfers. Dat vlakte in het Ierse Dublin wel iets af, maar Bunting had vooral te veel problemen met de openingsdubbel (11 uit 37 tegen 11 uit 19 van Huybrechts) om er nog een partij van te maken. In de derde set kwam er alweer een snelle break en daarmee de flitsende 3-0-zege voor The Hurricane. Voor Huybrechts is het zijn eerste kwartfinale op de Grand Prix.

Als een wervelwind over het podium

Bunting miste in de openingsleg één dart op tops voor een 80-finish en werd gelijk gebroken met ene 74-finish. Hij had vervolgens zeven pijlen nodig om te openen en ook in de derde leg miste The Bullet een volle beurt op de dubbel. Zodoende kon de Belg profiteren, dat deed hij gretig met een 96-finish voor setwinst. Met 180’ers in de eerste twee legs van de tweede set tilde Huybrechts zijn gemiddelde naar 103 per beurt en knalde er ook nog maar een 119-finish overheen voor de break. Bunting werd volledig overlopen, ondanks dat hij in de zesde leg van de partij al zijn negende 140-score gooide. Het grote probleem lag echter bij de openingsdubbels. Wanneer dat wel lukte, kon hij direct een leg afsnoepen van Huybrechts. Zijn eigen leg opende hij ehter alweer met een ware speurtocht. De zevende dart eindigde pas in tops. The Hurricane was toen allang gevlogen met een 180’er, waardoor de eerste maximale score van Bunting veel te laat kwam. Dubbel-10 betekende dan ook 0-2 in sets.

The Bullet kan niet meer terugslaan

Huybrechts leek even zijn voet van het gaspedaal te halen, maar in de tweede leg vuurde de Belg alweer scores van 177 en 174. Toch miste hij twee darts op tops en gaf Bunting daarmee de kans om terug in de partij te komen. De voormalig Lakeside-kampioen liet de mogelijkheid liggen vanaf 95 en zo was het alsnog 1-1. Bunting gooide dan wel een 180’er in de derde leg, toch wist Huybrechts opnieuw te breken met een 76-finish. Daardoor mocht de Belg gooien voor de partij en zag zijn tweede dart in dubbel-7 vallen. Zo was hij opnieuw los en dubbel-16 bracht hem de klinkende 3-0-zege. Hij sloot af met een indrukwekkend dubbel-in dubbel-uit gemiddelde van 98,47.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix