Connect with us

World Darts Championship

Huybrechts genadeloos na zeperd: “Ben duizend keer beter dan Humphries”

Kim Huybrechts heeft keihard uitgehaald na zijn nederlaag in de vierde ronde van het PDC WK Darts 2020. De Belg verloor met 4-1 in sets van Luke Humphries. Op de persconferentie sprak hij harde woorden tegenover AD/Sportwereld. “Ik ben duizend keer beter dan deze Luke Humphries. Dat heb ik niet getoond, deze wedstrijden mag ik voortaan niet meer verliezen.”

Cruciale finish

“Dit verpest het volledig, gewoon een slechte wedstrijd. Je hebt een goede loting en dan verpest je het zelf.” De eerste set pakte Huybrechts nadat Humphries drie pijlen miste voor setwinst. Daarna kon de Belg op 2-1 voorkomen, maar besloot weg te zetten in plaats van voor bulls-eye te gaan. Humphries strafte het af met een 146-finish en liep daarna weg.

Geen topspeler

“Je hebt de makkelijkste loting van het hele WK en je doet er niets mee. Dat is een frustrerend gevoel. Als je deze speler hebt bij de laatste-16…. Luke is geen topspeler, dan moet je er overheen gaan. En als je dat niet doet ben je zelf ook geen topspeler.”

Ligt aan de stress

Huybrechts: “Als je op een normaal niveau gooit, dan win je de wedstrijd vanzelf. Nu ga ik af als een gieter. Dat ligt aan de stress. De laatste-16 van het WK nadat ik twee slechte jaren heb gehad. Dan wil je het goedmaken. Als ik twee redelijke jaren had gehad, dan had ik deze wedstrijd 4-0 gewonnen. Daar ben ik honderd procent zeker van.”

Delen:

Meer over World Darts Championship