Connect with us

Premier League Darts

Huybrechts mist twee matchdarts tegen Taylor

Kim Huybrechts heeft de kans laten liggen om in de Premier League Darts Phil Taylor te verslaan. Op het grote podium won de Belg nog nimmer van The Power, maar wist nu een break in de openingsleg vast te houden tot de laatste leg. Daarin kreeg hij twee pijlen voor de zege, om voor het eerst in de hele partij een stap terug te doen. Het pakte verkeerd uit en zo ontsnapte Taylor met 6-6.

The Hurricane houdt break vast

Huybrechts opende ijzersterk met een 110-finish, waarop een rommelige leg volgde. Taylor kreeg de kans om direct terug te slaan, om liefst vier pijlen op de dubbels te missen. Zijn gemiddelde dook naar 83 en dat gaf Huybrechts de kans om er 0-2 van te maken. Het niveau krabbelde langzaam omhoog en met een 87-finish maakte de Belg er ook 1-3 van. The Hurricane mocht zelfs aanleggen voor de dubbele break, want Taylor zetten 121 rustig weg in plaats van voor bulls-eye te gaan. Huybrechts kreeg 134 inderdaad niet weg (2-3), maar was in zijn eigen leg wel overtuigend voor 2-4.

Dodelijke blik van The Power

Taylor wist de achterstand weer te verkleinen en dacht terug te mogen breken vanaf 32. Huybrechts knalde er toch nog maar een keiharde 140-finish uit en de blik van The Power naar de uitbundig juichende Belg was dodelijk. Het deerde The Hurricane weinig, want ondanks een 180’er van Taylor wist hij zijn tweede 87-finish van de avond te gooien voor het eerste punt. Voor de tweede keer besloot de Engelsman daarop 121 weg te zetten door met zijn tweede dart niet naar bulls-eye toe te werken. Huybrechts stond op 136 en miste dubbel-8 slechts op een haar. Zo kwam er toch een allesbeslissende leg, waarin Huybrechts vanaf 56 mocht gooien voor de partij. Voor het eerst stapte hij uit zijn ritme door na de single-16 terug te stappen. Het pakte verkeerd uit want zowel tops als dubbel-10 gingen ruim mis, zo rolde er alsnog een gelijkspel uit.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts