Connect with us

European Tour

Huybrechts sluit EuroTour af met fabelachtige comeback

Kim Huybrechts heeft een opmerkelijke laatste dag op de European Tour winnend weten af te sluiten. De Belg won in de finale na een 2-5-achterstand van Peter Wright en pakte naast de hoofdprijs ook een ticket voor de Grand Slam of Darts. Daarmee duwde hij overigens Alan Norris uit de lijst met direct geplaatste spelers, de Engelsman moet naar het kwalificatietoernooi.

111 per beurt niet meer genoeg voor de winst 

Zaterdagavond overkwam het Michael van Gerwen al tegen Mensur Suljovic. De nummer één van de wereld gooide een gemiddelde van 111 per beurt, om toch te verliezen. Raymond van Barneveld onderging hetzelfde lot in de derde ronde. Joe Cullen was niet te houden en won met 2-6 van Barney, ondanks dat de Nederlander eveneens een gemiddelde van 111 per beurt noteerde. Jelle Klaasen kwam wel een ronde verder. Hij versloeg Robert Thornton, om in de kwartfinale te worden uitgeschakeld door James Wade.

Comeback in de finale 

Huybrechts had zich ondertussen via Dave Ladley, Steve Beaton en Michael Smith geplaatst voor de halve finale. In iedere partij had hij rond of boven de 100 per beurt gegooid. De Belg herhaalde dat tegen James Wade voor de 6-4-zege. Wright maakte ondertussen een einde aan de opmars van Mensur Suljovic. De Oostenrijker had na zijn zege op Mighty Mike ook weten te winnen van Mervyn King en Joe Cullen, om te verliezen van Snakebite met 6-5. In de finale ging het tot 2-2 gelijkop met onder meer een 103-finish van Huybrechts, waarop Wright wist te versnellen. Met een 161-finish kwam de Schot op 2-5 en nog maar één leg van toernooiwinst. Huybrechts kwam een leg dichterbij met een 140-finish, om Wright zijn eerste matchdart te zien missen. De Belg kwam op stoom en knalde er een 157-finish achteraan om een elfde leg af te dwingen. Daarin vond Wright maar één triple in de eerste drie beurten, waardoor Huybrechts lucht kreeg. Weglopen deed hij niet, waardoor Snakebite stond te wachten op 51. The Hurricane maakte het echter af met een 64-finish. Daarmee klimt hij naar de top tien van de wereldranglijst.

Uitslagen European Tour 9 in Sindelfingen 2015

Delen:

Meer over European Tour