Connect with us

Pro Tour

Ian White wint zijn eerste toernooi bij PDC

Ian White heeft zijn eerste toernooizege te pakken op de PDC ProTour. De 43-jarige Engelsman weet al anderhalf jaar goede resultaten neer te zetten, maar een eindzege bleef telkens uit. In Barnsley was het nu wel raak. White won het achtste Players Championship van het jaar door in de finale Simon Whitlock te verslaan.

 

Solide finale

Op weg naar de finale won The Diamond van Steve Hine (6-4), Adrian Gray (6-4), Adrian Lewis (6-1), Mark Walsh (6-0), Joe Cullen (6-2) en Wayne Jones (6-1). Whitlock versloeg onder meer Raymond van Barneveld (6-2) om ook de finale te bereiken. Daarin kwam de Australiër nog op een 1-0-voorsprong, maar daarna ging het rap de kant van de Engelsman uit. White gooide een gemiddelde van ruim 100 per beurt en liep van 2-2 naar 2-5. Whitlock kon nog een leg bijschrijven met een 90-finish en stond na twaalf pijlen op 95 om er ook een vierde leg bij te gooien. Kans om aan te leggen kreeg hij niet, want White maakte de partij af met een 100-finish.

Rand verrast Van Gerwen

Misschien wel de verrassende uitslag van de dag kwam al in de tweede ronde tot stand. Michael van Gerwen had in de eerste ronde een bye, daarna ging hij direct onderuit tegen Scott Rand. Rand won met 6-2 en Cool Hand zou daarna zelfs de halve finale bereiken. Voor de Nederlanders was het toch een matige dag in Barnsley. Van Barneveld en Roland Scholten haalden nog de derde ronde, voor de andere Nederlanders was het zelfs na de eerste ronde al voorbij.

Delen:

More in Pro Tour