Connect with us

World Cup of Darts

Ierland houdt Van Gerwen en Wattimena uit de finale

William OConnor World Cup of Darts 2019

Nederland heeft de titel op de PDC World Cup of Darts niet weten te verdedigen. Na een moeizame zege op Canada in de kwartfinale ging het in de halve finale mis. Ierland dwong een koppel af en speelde daarin subliem met 100,2 per beurt. Zo staat Ierland tegenover Schotland in de finale.

Singlepartijen gedeeld

Van Gerwen was net zoals in de middag niet sterk in zijn single, maar wist tegen Steve Lennon wel het voortouw te houden. Het liep naar een zevende leg en daarin gooide hij op het juiste moment een 180’er voor de 13-darter. Jermaine Wattimena zakte in zijn partij volledig weg tegen William O’Connor. In de tweede leg kreeg hij volop kansen om de leg te pakken, maar liet het liggen. Zo liep O’Connor naar 3-0 en maakte het in de vijfde leg af met een 21-darter. Wattimena eindigde op slechts 75,96 per beurt.

Lennon uitmuntend

In de koppelpartij konden Van Gerwen en Wattimena hun scorende vermogen niet tonen en was het Lennon die boven zichzelf uit wist te stijgen. Hij gooide een 131-finish voor de break, waarop een solide 13-darter al 2-0 betekende. Van Gerwen opende de derde leg met een 180’er, maar bulls-eye vanaf 86 viel niet. Zo was het opnieuw Lennon met een sublieme finish: 128. In de vierde leg bleven de Ieren rustig en maakten het af op tops.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts