Connect with us

European Tour

IJzersterke Dekker met Van Duijvenbode door in Sindelfingen

Slechts twee van de zes Nederlanders hebben de eerste ronde van de European Tour in Sindelfingen weten te overleven. Jan dekker deed dat met de met afstand beste prestatie van de dag, Dirk van Duijvenbode won het Nederlandse onderonsje met Jermaine Wattimena. Voor de rest viel het doek.

Dekker is on fire

Na twee moeizame jaren bij de PDC lijkt Jan Dekker eindelijk los te zijn. In de eerste maanden van het seizoen zette de in Friesland woonachtige Drent al een aantal goede prestaties neer, de laatste week gaat hij echt los. Vorige week zaterdag stond Dekker voor het eerst in een halve finale van een Players Championship en James Wilson werd nu verslagen met 6-3. En vooral door een gemiddelde van 108,12 per beurt. De start was nog moeizaam en Wilson kwam zelfs op een 1-2-voorsprong. Dekker brak gelijk terug met een 11-darter, gevolgd door een 14- en nog een 11-darter. De definitieve tik kwam met een bulls-eye 122-finish (5-2), om het daarna af te maken met een 72-finish (6-3). In de tweede ronde wacht Alan Norris.

Opnieuw Nederlands onderonsje

Van Duijvenbode mag ook zaterdag terugkomen. Hij kwam op een 4-0-voorsprong tegen Wattimena, om vier legs later de Brabander alweer naast zich te zien staan. Met een goede 13-darter herpakte Van Duijvenbode zich, waarop hij twee matchdarts miste. In de elfde leg kreeg hij echter alle tijd van Wattimena en maakte het via tops alsnog af. Daardoor komt er voor hem opnieuw een Nederlands onderonsje, ditmaal tegen Jelle Klaasen. Michael van Gerwen had ook tegen een landgenoot kunnen spelen, alleen Jeffrey de Graaf verloor met 6-4 van Keegan Brown. Christian Kist ging met 6-2 onderuit tegen Johnny Clayton, waar Ron Meulenkamp in een beslissende leg kopje onder ging tegen John Henderson. Benito van de Pas stroomt mogen ook in, hij mag aanleggen tegen Joe Murnan.

European Tour 4: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over European Tour