Connect with us

European Tour

IJzersterke Meulenkamp en Dekker naar finaledag Hildesheim

Ron Meulenkamp Darts 2018

Ron Meulenkamp en Jan Dekker hebben opnieuw weten te winnen in Hildesheim. Op het tiende toernooi van de European Tour is Meulenkamp in topvorm en won ditmaal van Stephen Bunting. Dekker strafte de slordige foutjes van Gerwyn Price genadeloos af. Zondag komen ze terug voor de derde ronde. Michael van Gerwen gaat zich zaterdagavond tegen Cristo Reyes eveneens hiervoor proberen te plaatsen.

Dekker straft gemiste dubbels opnieuw af

Dekker had in de eerste ronde het geluk dat Darius Labanauskas ontzettend veel dubbels miste. De Drent profiteerde gretig en speelde tegen Gerwyn Price alweer een stuk scherper. De Welshman is onlangs geopereerd aan zijn achillespees en speelde daardoor nog met een ‘supportive boot’. Scorend ging het best aardig met The Iceman, alleen ook hij rommelde met zijn dubbels. Halverwege de partij kwamen er de kansen om weg te lopen, maar met 4 uit 18 sloeg hij niet toe. Dekker deed dat wel op de wijze zoals we dat kennen. Met een 79-finish kwam hij op 4-5 en gooide een ijzersterke tiende leg met scores van 140 en 171 voor 4-6.

Opnieuw ijzersterk optreden The Bomb

Meulenkamp gooide vrijdag het hoogste gemiddelde van de dag met ruim 102 per beurt, tegen Bunting begon hij werkelijk buitenaards. Twee keer 180 werd gevolgd door 100 en dubbel-16 voor de 12-darter. De leg van Bunting opende de linkshander ook nog eens met een 180’er, maar door een 110-finish van The Bullet was het toch 1-1. Leg drie en vier bracht opnieuw een maximale score voor Meulenkamp. Met gemiddels van allebei ruim boven de 100 bleef het in evenwicht tot de zesde leg. Daarin miste Bunting twee darts op de dubbel en was het 2-4. In de zevende leg miste Meulenkamp zelf één dart op de dubbel en het draaide het duel gelijk om. Bunting knalde alles raak en kwam met finishes van 102 en 167 op 5-4. In de tiende leg miste hij alleen twee darts op tops en in de slotleg was het woord weer aan Meulenkamp. Hij gooide zijn zesde 180’er en won met 5-6.

European Tour Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour