Connect with us

World Series of Darts

In slaap gesuste Van Gerwen pijnlijk eraf in Keulen

Michael van Gerwen heeft zich op pijnlijke wijze laten uitschakelen op de German Darts Masters. De Nederlander kwam tegen Martin Schindler eenvoudig op een 3-0-voorsprong en mocht vanaf 5-1 al aanleggen voor de wedstrijd. In slaap gesust hobbelde MvG de partij daarop uit, miste matchdarts en werd verslagen met 5-6.

Verschil is snel gemaakt

Een solide eerste leg bracht Van Gerwen richting dubbel-16 voor 1-0, waarna het gelijk leek te worden. Schindler miste alleen twee pijlen vanaf 25 en kreeg een 78-finish om zijn oren. Van Gerwen ging door met een 180’er en de tik bleek te zijn aangekomen. Schindler gooide namelijk een score van slechts 40 en zo was Mighty Mike alweer halverwege met een 11-darter. Schindler stond vorig jaar nog in de finale van het jeugd-WK, alleen het goede spel van het slot van 2018 heeft hij dit kalenderjaar niet weten door te trekken.

Zege in het vizier

In de vierde leg kreeg Schindler vier beurten de tijd en kon een leg bijschrijven. Die kans kwam er in de zesde leg weer, want nu kreeg hij zelfs zeven beurten van de Nederlander. Dubbel-12 viel echter niet voor een 144-finish en zo was het alweer 5-1.

Gemiste matchdarts

Van Gerwen had de turbo er inmiddels afgehaald en met een 87-finish kon de Duitser de stand nog wat dragelijker maken. The Wall wist een matchdart te overleven (5-3) en daar kwamen er in de negende leg zelfs nog eens twee bij vanaf 65. Schindler voelde dat er weer wat mogelijk was en gooide zijn eerste 180’er. Het bracht hem naar een beslissende elfde leg, waarin Van Gerwen scores afleverde van 96, 100, 93 en 96. Schindler deed dat een stuk beter door te openen met 140, 180 en 101. Zo pakte de Duitser de zege op dubbel-7.

Uitslagen en statistieken German Darts Masters 2019

Delen:

Meer over World Series of Darts