Connect with us

Premier League Darts

Indrukkende Price pakt zege; Suljovic ontsnapt met punt

Gerwyn Price heeft zijn allereerste zege in de Premier League Darts geboekt. De Welshman slaagde vorig jaar niet één keer in om te winnen, nu was het gelijk raak tegen Daryl Gurney. Mensur Suljovic ontsnapte met een punt tegen Chris Dobey, die een grote voorsprong uit handen gaf.

The Iceman is koel

De eerste legs leek het er niet op dat Price met de zege aan de haal zou gaan tegen Gurney. De Noord-Ier nam een 0-2-voorsprong, daarna was Price simpelweg te sterk. Twee 180’ers en een 80-finish brachten hem op 3-2, om door te beuken met nog eens een 13- en een 14-darter. Op 6-3 leek er even wat twijfel te ontstaan bij de Welshman na het missen van tops voor de wedstrijd. Gurney miste alleen twee pijlen voor een 96-finish en tops bracht Price zijn allereerste zege in de League.

Dobey laat zijn kans liggen

Chris Dobey was de eerste van negen uitdagers die zich mocht bewijzen in de Premier League. De Engelsman deed dat fantastisch, want hij vloog naar een 5-1-voorsprong tegen Mensur Suljovic. De Oostenrijker kwam niet in het stuk voor, tot Dobey drie pijlen op tops miste voor 6-1. Dat was het kantelpunt. The Gentle gooide twee 13-darter op rij, gevolgd door een 71-finish (5-5). Dobey werd nog een keer gebroken, om vanaf 76 één matchdart te overleven. Zelf gooide hij daarop 45 uit om een punt te pakken. Het levert Dobey een bonus op van duizend pond – naast zijn 2.500 pond startgeld -, voor Suljovic is het één punt in de ranglijst.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts