Connect with us

Pro Tour

Indrukwekkende Cadby heeft zijn tourkaart te pakken

Corey Cadby heeft op indrukwekkende wijze zijn tourkaart verdiend bij de PDC. De jonge Australiër kwam als één van de grote favorieten naar Q-School en liet zich direct gelden. Niemand kwam ook maar in de buurt van The King, wat hem een ticket opleverde om dit jaar op de tour aan de slag te gaan. Eddie Dootson pakte de andere kaart.

Maximaal drie legs afgestaan

In de slopend lange dag in Wigan liet Cadby zien dat hij simpelweg veel te sterk was voor het veld. Jack Todd kwam in de tweede ronde nog het meest dichtbij (5-3), Dave Prins (5-2), Gavin James (5-1), Tom Gregory (5-0), John O’Shea (5-2), John Mann (5-1), Nathan Rafferty (5-2) en Callan Rydz in de finale met eveneens 5-2 werd gewoon overlopen. De wereldkampioen bij de jeugd van 2016 kende in eigen land een matig 2017 en miste daardoor het wereldkampioenschap. Dit kalenderjaar komt hij in Groot-Brittannië wonen en zal nagenoeg alles gaan spelen. Alleen in maart zal hij tijdelijk terugkeren naar Australië, omdat hij dan gaat trouwen.

Dootson verpest feest van jonkies

De eerste dag van Q-School werd gedomineerd door jonge talenten. Op de Europese variant won Jeffrey de Zwaan de finale van Dirk van Duijvenbode en ook in Wigan waren de meeste kwartfinalisten twintigers. Uiteindelijk wist de ervaren Eddie Dootson het feestje te verpesten. De 56-jarige Engelsman uit St. Helens speelde de afgelopen jaren zonder al te veer uitschieters op de Challenge Tour. Nu was het voor hem raak en won hij in de finale van Nathan Aspinall met 5-2. Aspinall stond in 2015 in de finale van het WK van de jeugd. Hij moet nu toch de komende dagen nog aan de bak om voldoende punten te vergaren om een tourkaart te verdienen.

Delen:

Meer over Pro Tour