Connect with us

Pro Tour

Indrukwekkende De Zwaan schrijft tweede PDC-titel bij

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

Jeffrey de Zwaan heeft voor het tweede jaar op rij een Players Championship weten te winnen. In Barnsley was The Black Cobra de beste op het veertiende toernooi van het seizoen. De gehele dag stond de 23-jarige Nederlander uitmuntende gemiddeldes te gooien en maakte het af tegen Stephen Bunting: 8-2.

Opmars een vervolg

Vorig jaar kwam De Zwaan als een komeet terug op de Pro Tour nadat hij zijn tourkaart verloor. Hij won eind april een Players Championship en stond vervolgens in de halve finale van de World Matchplay. Dit jaar begon hij moeizaam aan het seizoen, volgens eigen toedoen doordat hij een maand op vakantie was geweest en zijn ritme had verloren. Inmiddels is dat ritme weer helemaal terug. Vorige maand stond De Zwaan al in een finale van een Players Championship en won twee weken geleden een Development Tour-event. Dinsdag haalde hij al de kwartfinale en nu maakte The Black Cobra het af.

Alleen Joyce komt dichtbij

Luke Woodhouse (6-4) en James Wilson (6-2) werden verslagen in de openingsrondes, waarop de turbo echt aan ging. Michael Smith en Dave Chisnall werden verslagen met gemiddeldes van 106,5 en 102,4. Ryan Joyce dwong een elfde leg af in de kwartfinale, maar daarin was De Zwaan andermaal de beste. Arron Monk kon de Nederlander zes legs scorend met moeite bijbenen. Daarna volgde de break en was het zo 7-3. In de finale denderde De Zwaan ook weg van Bunting voor 6-1 en maakte het af met een 107-finish voor 8-2. Met de 10.000 pond aan prijzengeld nadert hij de top-32 van de wereld en mengt zich ook in de discussie rondom de World Cup of Darts. Want het is nog altijd onzeker wie er naast Michael van Gerwen zal deelnemen.

Goede dag Klaasen; Barney snel eruit

Jelle Klaasen begint langzaam zijn niveau ook weer terug te vinden. The Cobra haalde de laatste-16 door te winnen van onder meer Ian White. Vincent van der Meer en Vincent van der Voort haalden de derde ronde. Raymond van Barneveld verloor al in de eerste ronde van Krzysztof Ratajski met 1-6. De Pool gooide 112,3 gemiddeld, al waren er wel kansen voor Barney om het een spannendere strijd te maken. In de derde en vierde leg kreeg de Nederlander vijf beurten de tijd om de leg uit te gooien. Die kansen pakte hij niet, waarop Ratajski gevlogen was.

Herstel van Anderson

Gary Anderson toonde enig herstel na zijn dramatische rentree op dinsdag. Hij won van Keegan Brown en vervolgens met een 125-finish ook van William O’Connor. Peter Wright was vervolgens wel te sterk voor zijn landgenoot.

Delen:

Meer over Pro Tour