Connect with us

World Matchplay

Indrukwekkende De Zwaan speelt ook Chisnall kapot

Jeffrey de Zwaan heeft de halve finale van de World Matchplay bereikt. De Nederlander won al van Michael van Gerwen en Adrian Lewis. In de kwartfinale speelde hij Dave Chisnall kapot. De Engelsman begon furieus met een gemiddelde dat dik boven de 115 per beurt lag. Toch kwam hij niet weg en begon halverwege het duel fouten te maken. De pakte De Zwaan gelijk aan en denderde naar 16-8 met 103,22 per beurt.

Astronomisch hoog niveau

Het niveau van Chisnall en De Zwaan was vanaf de eerste leg astronomisch hoog. Met een 127-finish pakte De Zwaan de eerste break, die gelijk ongedaan gemaakt werd met twee 180’ers voor de 11-darter van Chisnall. Even leek de Engelsman weg te denderen door een 12- en 11-darter. De Nederlander sloeg echter terug met twee 180’ers en zijn eigen leg met een 64-finish. Een 81-finish bracht de stand naar 5-5 bij de tweede pauze met gemiddeldes van allebei rond de 110 per beurt.

De Zwaan blijft constant

Een curieus moment volgde in de elfde leg. Chisnall verrekende zich volledig vanaf 82 en werd gebroken. De achtste 180’er van Chizzy en ditmaal een goede telling op 82 bracht de rebreak, voor De Zwaan zijn kans kreeg om echt weg te lopen. Zes missers op rij zorgden echter voor 7-7 in plaats van 8-6. Chisnall gaf het cadeautje net zo snel terug door vier missers en daarop was De Zwaan gevlogen. Hij hield zijn eigen leg met een 180’er en zag Chisnall nog een keer drie pijlen missen. De Zwaan brak opnieuw met een 65-finish en hield zijn eigen leg met een 64-finish: 11-7.

Chizzy is kapot

Waar de Nederlander zijn gemiddelde boven de 105 per beurt wist te houden, was Chisnall inmiddels afgezakt richting de 100. Scorend kwam de Engelsman dan ook steeds meer onder druk te staan en zag De Zwaan alweer zijn zesde en zevende 180’er produceren. Chisnall kon zich niet meer redden vanaf 120 en de marge was al vijf legs: 12-7. De pauze werd bereikt met 13-7, voor Chisnall met een 69-finish weer een leg bij kon schrijven. De Zwaan hield zijn eigen leg met een 68-finish om vanaf 110 tops te missen. Chisnall maakte van de dubbels alleen een bende en zo was het toch matchpoint. Dat werd benut vanaf 56.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay