Connect with us

World Matchplay

Indrukwekkende Van Gerwen: “Speelde onder niveau”

Michael van Gerwen World Matchplay 2016 2

Michael van Gerwen heeft zonder een centje pijn de kwartfinale bereikt van de World Matchplay. Zelf is de Nederlander trouwens niet onder de indruk van zijn eigen prestaties, terwijl hij toch aardig de vloer weet aan te stampen met al zijn tegenstanders. De bokspartij tussen Adrian Lewis en Gerwyn Price maakte vooral veel tongen los. Het spel liet echter wel te wensen over.

Van Gerwen: “Dacht dat ik 96 gemiddeld gooide”

De analyse van Van Gerwen na zijn partij geeft vooral aan op welk niveau van zelfvertrouwen de Nederlander zit. Waar het hele veld jaloers zou zijn op het spel van de nummer één van de wereld, vindt hij zelf dat het bij lange na niet top was. En dat terwijl hij Anderson met 11-3 van het podium veegt en 103 per beurt gooit. “Ik deed de juiste dingen op de juiste momenten. Toch ben ik niet echt blij met mijn wedstrijd. Ik speelde onder niveau en ik begon vooral telkens slecht aan mijn eigen legs. Dat mag niet gebeuren. Zelf dacht ik dat ik iets van 96 gemiddeld gooide. Ik ben wel heel erg blij dat ik zo makkelijk weet te winnen.” In de kwartfinale wacht Dave Chisnall, volgens Mighty Mike moet het dan allemaal een stuk beter. Deze partij staat voor donderdag geprogrammeerd.

Lewis: “Lekker om revanche te pakken in eerste versnelling”

De ‘bokswedstrijd’ tussen Lewis en Price was een prachtige strijd voor de darts werden gegooid. Beide darters waren tijdens de partij meer met elkaar bezig en het was heel slordig. Lewis won ruim en had daarmee zijn revanche. Tevreden was hij amper én haalde nog een keer uit naar de Welshman. “Ik ben blij met het resultaat, maar niet met mijn spel. Ik denk dat als Gerwyn direct een hoog niveau had gehaald, ik mee was gegaan en het beter had gedaan. Waar ik wel blij mee ben is dat ik zelfs in mijn eerste versnelling kan winnen. Het is lekker om op deze manier revanche te pakken.” Price kon na afloop overigens nog lachen als een boer met kiespijn op twitter. “Ik ben ‘lucky’ dat ik vijf legs won en hij was ‘lucky’ dat hij er elf won. Iedere andere darter had ons met 11-0 verslagen”, zo verwees hij naar de opmerkingen van Lewis dat hij vorig jaar één ‘lucky day’ had. “Het positieve is dat ik drieduizend volgers erbij heb en tienduizend pond heb verdiend. Dus wie lacht er nou?”

Delen:

Meer over World Matchplay