Connect with us

World Series of Darts

Indrukwekkende Taylor klopt Anderson; MvG in halve finale Sydney

Phil Taylor Gary Anderson Sydney 2016

Michael van Gerwen, Phil Taylor, Dave Chisnall en Peter Wright gaan zaterdag uitmaken wie de Sydney Darts Masters gaat winnen. Taylor boekt zijn twintigste zege in Australië tijdens de World Series of Darts en is nog altijd ongeslagen. Hij won nu van Gary Anderson.

Vijf op een rij voor Chizzy

Adrian Lewis liet in de openingsfase zijn kansen liggen tegen Dave Chisnall. Hij miste in de tweede leg vier darts op de dubbel voor 2-0. Ook in de vijfde leg miste Jackpot een dart op de dubbel voor de break en werd zelf in de zesde leg gebroken door een 12-darter van Chizzy. Lewis kon er nog 3-4 van maken via dubbel-8, daarna liep Chisnall weg. Eerst met zijn vierde 180’er en een 81-finish, gevolgd door dubbel-6, een 12-darter en zijn zesde 180’er voor 3-9. Lewis kreeg nog een korte opleving met zijn eerste twee 180’er voor een 11-darter en profiteerde van twee gemiste matchdarts. In de vijftiende leg maakte Chisnall het alsnog af met een 86-finish.

Wright ijzersterk tegen verrassing

Rhys Mathewson zorgde in de eerste ronde voor de grote verrassing, de Australiër won na een 2-5-achterstand alsnog met 6-5 van James Wade. Tegen Peter Wright kon hij dit niet herhalen. Lange tijd speelde Mathewson tegen ruim 96 per beurt, maar op Wright stond ditmaal geen maat. De Schot opende gelijk met een 121-finish voor een 12-darter en vloog weg naar 1-5. Dat verschil bleef lange tijd op de borden staan, waarbij Wright scorend amper bij te houden was. Hij gooide in veertien legs twaalf 140+ scores om continu de druk erop te houden. Met een 68-finish kwam de Australiër nog wel op 4-7, maar door een 156-finish en dubbel-16 stond Wright alweer op matchpoint. Zijn tweede 180’er was vervolgens goed voor 4-10.

Uitmuntende Taylor vloert Anderson

Taylor deelde op de World Matchplay een tik uit aan Gary Anderson door hem met ruime cijfers te verslaan. In Sydney werd het zelfs een masterclass van The Power. Ma een 78-finish van Taylor kon Anderson met een 180’er nog 1-1 maken. Daarna was Taylor niet te houden. Hij beukte door met twee 11-darters naar 1-3. Vijf missers op de dubbels in de vijfde leg bracht zijn astronomische gemiddelde naar beneden, maar hij wist met finishes van 129 en 115 wel uit te lopen naar 6-1. Daar kwamen nog eens drie legs bij voor Anderson eindelijk een tweede leg kon bijschrijven. Een volgende 11-darter bracht Taylor de 10-2-zege met een gemiddelde van 112,41 per beurt.

Versnelling in tweede deel van Mighty Mike

Michael van Gerwen moest het vandaag doen met ‘slechts’ 104 per beurt. Dat bracht hem wel een zege op Kyle Anderson. De Australiër verloor de afgelopen maand al twee keer van Mighty Mike, maar hij liet zien mentaal sterk te zijn. Van Gerwen vloog weg met een 11-darter en twee 180’ers naar 3-0. Anderson sloeg echter terug met een 83- en 160-finish voor 3-3. Het ging gelijk op tot 5-5, daarna maakte Van Gerwen toch het verschil. Met zijn zesde 180’er werd een 11-darter ingezet, gevolgd door dubbel-6 en een 53-finish voor 8-5. Anderson sloeg nog terug met een 180’er voor een 11-darter, maar de volgende werd net zo snel gecounterd door een maximale score van Van Gerwen. Dubbel-15 bracht Mighty Mike vervolgens de 10-7-zege.

Uitslagen en statistieken Sydney Darts Masters 2016

Delen:

Meer over World Series of Darts