Connect with us

European Tour

Indrukwekkende Thornton pakt titel EuroTour in Dusseldorf

Robert Thornton heeft de zesde European Tour van het jaar gewonnen. De Schot was in het Duitse Dusseldorf een klasse apart. Vooral in de finalesessie vlogen zijn gemiddeldes omhoog en pakte hij zijn eerste titel op de EuroTour. In de finale was Kim Huybrechts zijn slachtoffer, waardoor de Belg wel weer terugkeert in de top-16 van de wereld ten kostte van Raymond van Barneveld. Barney is namelijk gepasseerd door zowel The Hurricane als Justin Pipe.

Nederlanders onderuit

In de kwartfinale stonden maar liefst drie Nederlanders. Vincent van der Voort was goed op weg tegen James Wade en nam een 3-1-voorsprong. Vijf legs later stapte hij toch als verliezer van het podium (3-6). Jelle Klaasen liep tegen Robert Thornton op. De Schot had eerder op de dag al gewonnen van Simon Whitlock en versloeg The Cobra met 6-4. Daarmee schuift Klaasen wel voorbij Kevin Painter op de wereldranglijst naar plaats 24. Michael van Gerwen rekende in de kwartfinale nog wel af met Alan Norris. De voormalig Lakeside-finalist werd verslagen met 6-3. Een ronde later ging het voor Mighty Mike echter ook mis. Een vroege achterstand tegen Kim Huybrechts kon hij niet meer rechtzetten (3-6).

Waanzinnig niveau

Waar de Belg na zijn eerdere halve finale in Riesa en finaleplaats van vorige week op het dertiende Players Championship opnieuw mocht dromen van een titel, werd het uiteindelijk de show van Robert Thornton. De Schot liet werkelijk geen spaan heen van James Wade. The Machine miste in de eerste leg een dart op een dubbel en stond vervolgens al heel snel op een kansloze achterstand. Door een 11-darter en twee 12-darters tikte Thornton een gemiddelde aan van 127 per beurt. In de laatste legs moest hij dit loslaten, maar met ruim 111 per beurt werd het 6-1. In de finale was het niet veel anders. Hij opende met twee 13-darters, om in zijn eigen leg na drie beurten alweer op 40 te staan. Dubbel- werd gevonden voor een 12-darter en 3-0. Ondanks een 180’er van The Thorn pakte Huybrechts wel de vierde leg met een 74-finish en wist vervolgens ook een 104-finish te noteren voor 4-2. Daarna denderde de Schot toch door met wederom een erg hoog gemiddelde. Door vier dubbels in de zevende leg te missen zakte hij naar menselijke cijfers, om het wel voor 6-2 af te maken met een 116-finish.

Uitslagen European Tour 6 in Dusseldorf op een rijtje

 

Delen:

Meer over European Tour