Connect with us

Premier League Darts

Indrukwekkende turbo van Van Gerwen sloopt ook Smith

Michael van Gerwen Premier League Darts Dublin 2018

Michael van Gerwen heeft de koppositie nu stevig in handen gepakt. De topper tegen Michael Smith werd een demonstratie: 7-2. Van Gerwen kwam langzaam uit de startblokken, maar de tussensprint met twee 12-darters op rij was voldoende om Smith om te duwen.  Alles vloog erin om uiteindelijk met zeven legs op rij te winnen en toch nog een gemiddelde van 101,56 per beurt.

De turbo gaat heel hard aan

De gedachte ging voor het duel twee jaar terug in de tijd. Van Gerwen speelde toen in de Premier League tegen Smith een wereldrecord met 123,4 per beurt. Het was na één leg al duidelijk dat hij daar nu niet bij in de buurt zou komen, want zijn eigen leg was in zes beurten niet gegooid. Dat was in de tweede leg ook het geval en stond zijn gemiddelde op amper 75 per beurt. Smith kwam dan ook op 0-2, waarna de Nederlander de turbo aanzette. Zijn eigen leg was in vijf beurten uit, gevolgd door de rebreak. Met twee 12-darters door een 148-finish en 92-finish was het 4-2.

Zeven legs op rij

Er kwam voor Smith nog één kans om terug te komen in de partij. In de zevende leg was Van Gerwen namelijk niet in vijf beurten uit en vanaf 108 kon Bully Boy aanleggen. De triple werd niet gevonden en een herkansing kwam er niet door een 116-finish. De derde 180’er voor een 11-darter betekende 6-2 en het werd afgemaakt met een 107-finish. Met zeven legs op rij is de koppositie nu met twee punten en een duidelijk voordeel in legsaldo in handen van de groene sloopkogel.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts