Connect with us

Development Tour

Indrukwekkende Van den Bergh prolongeert wereldtitel jeugd

Dimitri Van den Bergh Grand Slam of Darts 2018 (2)

Dimitri Van den Bergh heeft zijn wereldtitel bij de jeugd weten te prolongeren. De Belg was veel te sterk voor Martin Schindler  Het levert Van den Berg 10.000 pond op, Schindler moet het met de helft doen. Het tweetal is wel verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts 2019.

Dreammaker straft alles gelijk af

Van den Bergh won een jaar geleden de wereldtitel bij de jeugd door Josh Payne te verslaan met een gemiddelde van 101,23. Het was voor de Belg de aanzet naar een kwartfinale op het grote PDC World Darts Championship. Ook nu begon hij tegen Schindler sterk met een 180’er voor 0-1. De Duitser treedt met zijn finaleplaats in de voetsporen van Max Hopp, die in 2015 de titel pakte. Hij maakte het zichzelf wel gelijk moeilijk door twee pijlen vanaf 70 te missen, Van den Bergh brak dan ook gelijk via dubbel-18. Schindler gooide wel zijn eerste 180’er, maar kreeg alweer een 151-finish om zijn oren.

Eigen legs solide afgemaakt

De Duitser kwam eindelijk op het bord met een 107-finish, terwijl het gemiddelde van Van den Bergh al boven de 105 per beurt was uitgekomen. Na negen pijlen stond de Belg met een 180’er alweer op 42 en gooide het uit voor een 12-darter. Beide darters pakten hun eigen leg om de partij richting 2-5 te brengen. Het gemiddelde van de Dreammaker zakte wel weg, omdat hij in de legs van de Duitser duidelijk gas terug nam. Zijn eigen leg opende de Belg gelijk weer met een 180’er, om er na een score van 81 nog maar één te noteren. Zo was het met een 12-darter gedaan voor 100,44 per beurt.

Delen:

Meer over Development Tour