Connect with us

World Darts Championship

Indrukwekkende Van der Voort laat niets heel van Beaton

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2018

Vincent van der Voort heeft op zeer overtuigende wijze de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. De Nederlander speelde een fantastische eerste set werd gevolgd door te veel missers op de dubbels van Steve Beaton. Daar kwam in de derde set een 100-finish overheen voor de definitieve tik. In de derde ronde wacht Raymond van Barneveld of Kyle Anderson.

Waanzinnig sterke start

De eerste set van Van der Voort was indrukwekkend. Het vertrouwen van de zege op Dave Chisnall had hij duidelijk meegenomen en knalde er gelijk een bulls-eye 129-finish in. De Nederlander vervolgde met een 180’er voor de 14-darter en brak Beaton opnieuw vanaf 66. Zijn gemiddelde lag op 110 per beurt en de eerste leg in de tweede set was gelijk weer binnen. The Adonis leek eindelijk zijn eerste leg te pakken door twee 180’ers op rij. De zevende dart viel in de single-5 en daarna miste hij een volle beurt vanaf 16. Van de Voort sloeg terug met zijn twee maximale scores en de nieuwe break. De Nederlander stond klaar op 32 om de set uit te gooien, om Beaton toch zijn eerste leg te zien pakken met een 102-finish. De Engelsman leek zelfs een vijfde leg af te gaan dwingen, maar miste vier pijlen op dubbel-12. Daardoor was het toch 2-0 in sets.

Twee keer vijfde leg

Het leek even snel te gaan, want Fast Vinnie kwam in de derde set op een 2-1-voorsprong met een 100-finish. Hij werd alleen gebroken door een 14-darter, alleen in de vijfde leg kwam de Engelsman er niet aan te pas. Met zijn 15-darter was het 3-0 in sets en mocht hij gooien om de wedstrijd. Dat moest wel vanaf een achterstand, want door een bulls-eye 124-finish kwam Beaton nog wel op 1-2. Van der Voort sloeg gelijk terug met een 180’er en in de vijfde leg ramde hij daar een 177-score overheen. Zo was het vanaf 42 beslist.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship