Connect with us

Grand Slam of Darts

Indrukwekkende Wright walst over Cross heen; Smith vloert Gurney

Peter Wright Melbourne Darts Masters 2018

Peter Wright heeft op indrukwekkende wijze de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. De Schot wist Rob Cross volledig onder de voet te lopen. Hij treft nu Dave Chisnall. Michael Smith versloeg Daryl Gurney in een fraai duel en ontmoet nu voor de tweede maal Glen Durrant.

Wright speelt Cross compleet stuk

Wright en Cross gingen gelijk fabuleus van start, met een vroege break voor Wright. Vanaf 3-2 wist hij echt weg te denderen doordat Cross in de zevende leg niet in vijf beurten uit was. Een 65-finish, gevolgd door een 102-finish betekende al 6-2. Deze tik kwam hard aan bij Voltage, die twee legs op rij maar één score boven de 100 noteerde. Zo was het al 8-2 en leek Cross de handdoek te werpen. Uit de onderbreking gooide hij opnieuw scores van 59, 60 en 42, met een 82-finish zorgde Wright dan ook voor 9-2. Twee legs later was het gedaan. Zoals verwacht wist Chisnall zonder al te veel zweetdruppels de laatste acht te bereiken. Ryan Harrington kwam zeer gelukkig de groep door, maar kon tegen Chizzy scorend geen enkele vuist maken. Het werd direct 4-0, voor Harrington een 154-finish noteerde. Het was een spaarzame onderbreking van de legregen van Chisnall. Bij 7-1 liet hij het gaspedaal even los en rolde naar 10-3.

Verbale strijd Smith en Durrant

Dat Durrant de kwartfinale haalde was een klein wonder. Gabriel Clemens was de gehele partij de baas op het podium en wist de hoge finishes van de Engelsman af te slaan. Vanaf de eerste leg stond hij op voorsprong en kreeg in de voorlaatste leg de eerste kans om het af te maken. Eén matchdart op tops vloog er niet in, maar de Duitser mocht de slotleg zelf beginnen. Daarin kon hij de triple niet vinden en Durrant wist nog langszij te komen. Zo komt er een tweede confrontatie tussen Durrant en Smith, die verbaal deze week ook al met elkaar in de clinch lagen. Smith won het groepsduel fluitend en liet ook tegen Daryl Gurney zijn uitstekende vorm zien. Met 101,56 per beurt en 50% op de dubbels won hij met 10-7. Na 1-3 voor Gurney kwam Smith terug naar 4-4 en liep weg naar 6-4. Die break hield hij de gehele partij vast.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in Grand Slam of Darts