Connect with us

Pro Tour

Inschrijfgeld verdwijnt voor Tourkaarthouders en PDPA Members

Barry Hearn PDC WK Darts 2017

De waarde van een Tourkaart is bij de PDC explosief toegenomen. De 128 spelers hoeven vanaf komend jaar namelijk geen inschrijfgeld meer te betalen om deel te nemen aan de Players Championships. Datzelfde geldt voor zowel de Tourkaarthouders als PDPA Members voor de UK Open Qualifiers en de European Tour-events.

Hearn volgt de snooker-route

Afgelopen voorjaar kondigde Barry Hearn, de grote baas van de PDC en ook van het snooker, deze stap al aan bij het snooker. Hij liet toen weten dat er ook over na werd gedacht voor darts bij de PDC. Daarmee wil hij vooral een gelijk speelveld creëren voor alle spelers en met name de jonge spelers de kans geven om zich te meten met de top. “Inschrijfgeld was nodig om prijzengeld te kunnen uitdelen en het circuit draaiende te houden. Inmiddels is de sport onder meer commercieel zo gegroeid dat deze facetten door andere wegen al worden gegarandeerd. Daar komt bij dat inschrijfgeld een barrière opwerpt om deel te nemen aan een sport en ik vind dat in iedere sport het speelveld gelijk moet zijn voor iedereen. Het moet namelijk niet draaien om financiële mogelijkheden, maar om kwaliteit”, zei Hearn in het voorjaar tegenover Love The Darts Magazine.  Nu is de stap daadwerkelijk gezet, tot tevredenheid van diezelfde Hearn en uiteraard de spelers.

Globale professionele sport

“Het is een volgende fantastische stap om van darts een globale professionele sport te maken. Ik ben er zeker van dat alle spelers hier blij mee zullen zijn, want inschrijfgeld kostte hen nu jaarlijks al snel vierduizend pond. Het is voor de Tourkaarthouders een toegevoegde waarde, want ze kunnen nu 22 Players Championships spelen zonder inschrijfkosten. Iedereen die daarnaast mee doet aan Q-School zal zich gratis kunnen inschrijven voor alle UK Open Qualifiers en de kwalificaties van de dertien European Tour-events.”

Kosten Q-School wel omhoog

Vorige week werd bekend dat het inschrijfgeld voor Q-School wel is verhoogd naar 400 pond, maar de extra kosten besparen deze spelers dus als ze de rest van het jaar de diverse toernooien spelen.” In 2018 zal er nog wel inschrijfgeld zijn op de Challenge Tour en de Development Tour. Spelers van het Europese vaste lande die geen PDPA Member zijn, maar wel European Tour Qualifiers willen spelen, moeten ook inschrijfgeld betalen.

Delen:

Meer over Pro Tour