Connect with us

Pro Tour

Jamie Lewis houdt geloof: “Kan me meten met de absolute top”

Jamie Lewis PDC WK Darts 2018

Jamie Lewis haalde toch vrijwel vanuit het niets de halve finale van het PDC World Darts Championship. De jonge Welshman zette een indrukwekkende reeks neer, afgestopt door Phil Taylor. Dit goede resultaat een vervolg geven bleek in 2018 lastig, toch volgt Lewis dat hij dicht tegen een toernooizege aan zit. Hij vertelde dit in een interview met zijn dartsleverancier Red Dragon.

Na het WK explodeerden er dingen

Met één halve finale en twee kwartfinales op de Pro Tour slaagde Lewis er niet in om zich te plaatsen voor de World Matchplay. Zo verdwijnt hij alweer voorzichtig van de radar en zal de komende maanden goede resultaten moeten neerzetten om in het najaar wel een aantal televisietoernooien te halen. Zelf is de Welshman positief, die nog altijd met een zeer goed gevoel terugkijkt naar Alexandra Palace. “Het wereldkampioenschap was ontzettend belangrijk. Ik dacht dat ik me niet eens ging plaatsen. Na het halen van de halve finale explodeerde er echt dingen. Het belangrijkste is dat ik nu weet dat ik me kan meten met de absolute top.”

Dit jaar een PDC-toernooi winnen

De verloren halve finale heeft hij een aantal keer teruggezien. “En dat werd eigenlijk steeds zwaarder. Ik speelde namelijk prima en kreeg voldoende kansen. Met 14 uit 41 op de dubbels kan je alleen niet winnen van Taylor. Het was wel een wijze les en ik kan niet anders dan blij zijn met de wijze waarop ik speelde.” Dat moet hij nu dus gaan voortzetten op de Pro Tour. “Mijn doel dit jaar is om een PDC-titel te winnen en uiteindelijk wil ik wereldkampioen worden.”

Delen:

Meer over Pro Tour