Connect with us

World Cup of Darts

Japan zorgt voor eerste stunt op PDC World Cup of Darts

Japan heeft voor de grote verrassing gezorgd op de PDC World Cup of Darts 2018. Oostenrijk werd het eerste reekshoofd dat sneuvelde met 5-4. Wales had het eveneens lastig met Thailand, maar won wel dankzij sterke finishes van Gerwyn Price. Australië en Schotland vlogen.

Price sleept Wales er doorheen

De verwachtingen zijn hoog rondom Wales en zowel Price als Clayton maakten dat gelijk waar. Met een 86-finish van Price was het 1-0 tegen Thailand, dat in al hun deelnames nog geen partij wisten te winnen. De Aziaten wisten daarna toch knap mee te gaan met Wales, vooral door foutloos te zijn op de dubbels. Zo liep het naar 3-3, waarop Price een 108-finish gooide voor 4-3. Thailand kon aanleggen vanaf 65 voor 4-4, maar nu werd voor het eerst twee keer op tops gemist. Price strafte het genadeloos af voor de 5-3-zege. In de tweede ronde speelt Wales tegen Zwitserland.

Whitlock ijzersterk

Hongkong is de afgelopen jaren al vaker een gevaarlijke klant gebleken en dat ondervond Australië ook direct. Met name Simon Whitlock wist te versnellen en met finishes van 68 en 77 was het 3-1. Debutant Ho Yin Shek liet het vervolgens liggen. De Aziaat miste drie darts op dubbel-10 en Kyle Anderson strafte het af met een tweedart 68-finish. Whitlock knalde er nog een 180’er in en was het al 5-1. Australië krijgt in de tweede ronde vermoedelijk een lastige kluif met Spanje.

Schotten ditmaal wel bij de les


Schotland ging vorig jaar al in de eerste ronde onderuit tegen Singapore en het was duidelijk dat Gary Anderson en Peter Wright niet van plan waren dat nog ene keer te overkomen. Tegen de Verenigde Staten begonnen ze gelijk sterk. Larry Butler en Darin Young zijn al jaar en dag getipt als een gevaarlijk koppel, maar daar komt al jaren niets meer van terecht. Het beste is eraf en het zou goed zijn als jongere spelers op de World Cup de kans krijgen. Zo bleek nu ook tegen Schotland. Futloos gingen ze over de knie, waarbij Anderson en Wright met drie 13-darters het verschil maakte: 3-1.

Toch de sensatie

Mensur Suljovic won vorige week de German Darts Masters, waardoor van Oostenrijk veel wordt verwacht. The Gentle opende sterk met een 90-finish, daarna was het Seigo Asada die de partij bij de hand nam. Het werd 1-1, gevolgd door drie legs op rij waarin Asada telkens opende met een 180’er. Het werd dan ook 1-3 en het gemiddelde lag op 105 per beurt. Ze gaven het initiatief alleen zelf weg. Vanaf 100 prutste Asada door voor tops-tops te gaan en vanaf 80 kon Muramatsu bulls-eye ook niet vinden. Asada miste ook nog twee keer op dubbel-8 en zo was het pardoes toch 2-3. Oostenrijk kon alleen niet instappen. Lerchbacher miste drie darts op de dubbel en zo werd het toch 2-4. De eerste matchdart werd gemist door Asada en Suljovic maakte er nog 3-4 van. Met scores van 140 en 177 leek Japan het af te maken, alleen vielen ze totaal stil. Suljovic vond zijn favoriete dubbel-14 en er kwam een negende leg. Daarin gooiden zowel Suljovic als Asada een 180’er. Muramatsu zette weg naar 40 en Asada maakte het af via dubbel-10.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2018

Delen:

Meer over World Cup of Darts