Connect with us

Pro Tour

Jarige Van Duivenbode pakt Tourkaart met sublieme dagzege

Mike van Duivenbode 2019

Mike van Duivenbode heeft zichzelf een heel bijzonder verjaardagscadeau gegeven. De Nederlander werd vandaag twintig jaar oud en won de tweede dag van de European Q-School. In navolging van Niels Zonneveld mag ook hij de komende twee jaar alles spelen op de Pro Tour.

Simpelweg geen maat op

De dag begon nog redelijk rustig voor de darter uit Dordrecht met zeges op Levy Frauenfelder (5-3) en Veniamin Symeonidis (5-1). Vanaf de derde ronde begon hij echt te knallen. Eerst moest Justin van Tergouw eraan geloven door een cruciale hoge finishes in de vijfde leg (5-1). Nigel van Milligen volgde 5-2, waarop de verrassende Hongaarse tiener Gergely Lakatos met 5-1 werd verslagen. Van Duivenbode gooide in die partij al 99,8 per beurt, dat werd tegen Dragutin Horvat in de kwartfinale zelfs 100,2. Het werd 5-0 en daarna was de Fin Marko Kantele ook de klos: 5-3.

Fraaie comeback

De finale tegen Madars Razma leek in eerste instantie mis te gaan. De Let nam een 2-4-voorsprong, maar voelde toen toch wat bibbers. Daar had de Nederlander geen last van. Hij kwam terug met twee 15-darters op rij. De elfde leg opende hij met een 180’er, die Razma counterde. De Let stond na twaalf pijlen op 36 te wachten, maar Van Duivenbode gooide 80 weg met twee pijlen.

Stompé is klaar na vandaag

Het was voor meer Nederlanders een aardige dag. Yordi Meeuwisse haalde de kwartfinale en sprokkelde zo veel punten. Vincent van der Meer en Maik Kuivenhoven stonden bij de laatste-16. Co Stompé verloor zijn eerste partij van Karel Sedlacek en zal de komende twee dagen niet meer in actie komen. Hij richt zich op het spelen van de Challenge Tour.

Punten sprokkelen

In Hildesheim komen de darters nog twee dagen terug. De twee dagwinnaars krijgen een Tourkaart voor de ProTour van de PDC. Van alle andere uitslagen wordt een Order of Merit samengesteld. De beste spelers van deze lijst krijgen ook een Tourkaart. Hoeveel dit er exact zullen zijn is pas bekend wanneer de inschrijftermijn van de Britse Q-School is verlopen. Voorlopig staat Razma met 10 punten aan kop, gevolgd door Kantele (8), Lakatos (7) en de Oostenrijker Michale Rasztovits (7). De Nederlanders met de meeste punten zijn Kuivenhoven (5), Van der Meer (5), Ryan de Vreede (4), Meeuwisse (4) en Danny van Trijp (4).

Delen:

Meer over Pro Tour