Connect with us

Premier League Darts

Jarige Van Gerwen redt punt tegen Wade in topduel

Michael van Gerwen heeft op zijn dertigste verjaardag gelijkgespeeld in de Premier League Darts. Van Gerwen en James Wade wisten het beste bij elkaar naar boven te halen, waar de Engelsman in de slotfase even leek te gaan winnen. Hij pakte de break, die met een 12-darter door Van Gerwen werd rechtgezet. Doordat Rob Cross eerder op de avond ook gelijkspeelde tegen Gerwyn Price blijft de Nederlander één punt voorsprong houden aan de kop van de League.

121-finish

Van Gerwen verloor eerder dit seizoen van Wade, mede doordat hij in de openingsfase naliet om Wade pijn te doen. Dat deed hij nu wel in de eerste leg. The Machine miste tops en dubbel-10, om gelijk te worden gebroken. De linkshander uit Aldershot zette dat echter gelijk recht met een bulls-eye 121-finish. Zijn eigen leg poetste hij opnieuw met een bulls-eye 121-finish weg, voor het 3-2 werd. In de zesde leg stonden zelfs beide darters op 121. Van Gerwen zette weg naar tops, waar Wade weer triple-20 vond. Ditmaal viel dubbel-14 niet en was het 3-3.

Samen richting de eindstreep

Met een 84-finish voor een 11-darter herpakte Wade de leiding, gevolgd door een 117-finish van Van Gerwen (4-4). De Nederlander kon vanaf 124 niet toeslaan, in zijn eigen leg werkte hij 107 wel weg via single-bull, bulls-eye en dubbel-16. Beide darters stonden op ruim 105 per beurt en gingen naast elkaar richting de eindstreep. Het leek 6-6 te gaan worden, tot Wade de druk op het juiste moment opvoerde. Met zijn eerste 180’er wist hij zich weg te zetten op 66. Van Gerwen kreeg 92 niet weg en met een tweedart finish was het 7-5. De Nederlander gaf gas en stond na negen pijlen op 48. Het bracht hem de rebreak, om zijn eigen leg met een 180’er te openen. Dubbel-16 viel niet voor de 132-finish, in de herkansing was het wel raak.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts